maanantai 11. joulukuuta 2017

Paras lanttulaatikko myös gluteenittomana




Meidän joulupöytään kuuluu lanttulaatikko ja mun mielestä meidän mummu osaa tehdä kaikista parasta lattulaatikkoa, joten teen joka vuosi mummun reseptillä. Ohjeesta tulee 2 x 0,85l rovetta


Ohje:
1 kg lanttuja
vettä keittämiseen
1½ tl suolaa
50g voita
½dl keitinvettä
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujaohoja (gluteenittomat korppujauohot)
2 kananmunaa
3/4 dl siirappia

Päälle:
Korppujauhoja
voita

1. kuori lantut ja keitä kypsiksi
2. soseuta kypsät lantut 
3. lisää ½ dl keitinvettä, suola ja voi ja sekoita
4. sekoita eri kulhossa kuohukerma ja korppujauhot ja anna hetki turvota
5. lisää turvonneet korppujauhot lanttuseokseen ja sekoita
6. anna jäähtyä ja lisää kananmunat ja siirappi
7. sekoita hyvin ja kaada voideltuihin roveisiin
8. paista 150'c noin 1½h

Vinkki:
* Laatikot voit tehdä pakkaseen jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua, paistat sitten vasta jouluna. Edellisenä iltana otat jääkaappiin sulaamaan ja sitten aattona jossai kohtaa pöydälle. Paistat vähä ennen ruokailua 😊

8 kommenttia :

  1. Anonyymi12/15/2017

    Hei!
    Olen aina tehnyt laatikot etukäteen valmiiksi paistamista myöten. Pakastatko paistamattomat lanttulaatikot voinokareiden kera? Hassu kysymys....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Juu laitoin pakkaseen lanttulaatikot voi nokareiden kera :D

      Poista
  2. Tulipa todella parhainta lanttulaatikkoa. Ei tarvi enää muita reseptejä kokeilla. Äsken söin paljaaltaan, kun unohtui ottaa ruoan kanssa, ja oli TODELLA HYVÄÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla ♥ tämä on kyllä minustakin ihan parasta lanttulaatikkoa ikinä 😊

      Poista
  3. Anonyymi12/18/2017

    Joutuu kokeilemaan, liekkö oon omani "pilannut" muskottipähkinällä ja valkopippurilla kun niitä aina ohjeissa neuvotaan laittamaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ♥

      Poista
  4. Anonyymi12/18/2017

    Onkohan kananmuna kuinka välttämätön? Perheessä myös muna allergikkoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmuna kyllä sitoo laatikon koostumusta, mutta toisaalta siellä on tuo korppujauho-kermaseos, että saattaisi onnistua kyllä ilman kananmunaakin 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful