Porkkanalaatikko kuuluu myös meidän joulupöytään ja tämäkin on mummuni reseptillä tehty, joka on mun mielestä parasta ikinä. Tämä porkkanalaatikko maistui myös nirsoille pikkusiillekin.
Ohjeesta tulee kaksi 0,85l rovetta.
Ohje:
600g porkkanoita
vettä keittämiseen
10 dl maitoa
2 dl myllyn paras puuroriisiä
1 tl suolaa
50g voita
2 rkl siirappia
3 munaa
Päälle:
korppujauhoja
voi nokareita
1. kuori, paloittele ja keitä porkkanat
2. soseuta sauvasekoittajalla porkkanat soseeksi
3. kiehauta maito haudutuskattilassa ja lisää riisit (sekoita muutaman kerran kiehumisen välissä) keitä noin 50 min.
4. kun riisipuuro on valmista lisää suola, voi, soseutetut porkkanat, siirappi ja anna jäähtyä
5. lisää viimeisenä kananmunat ja kaada voideltuihin roveisiin
6. ripottele pinnalle korppujauhoja ja voi nokareita
7. paista 200'c 1h
Vinkki:
* gluteenittomaksi saat laatikon, kun ripottelet pinnalle gluteenittomia Moilas korppujauhoja
* Laatikot voit tehdä pakkaseen jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua, paistat sitten vasta jouluna. Edellisenä iltana otat jääkaappiin sulaamaan ja sitten aattona jossai kohtaa pöydälle. Paistat vähä ennen ruokailua 😊
Tulipa todella parhainta porkkanalaatikkoa. Keitin riisit vedessä, kun ei ollut laktoositonta maitoa, jota tilaaja
VastaaPoistatarvii. Lisäsin sitten 2 dl laktoositonta kuohukermaa. Äsken söin paljaaltaan, kun unhtui ottaa ruoan kanssa, ja oli
TODELLA HYVÄÄ!
Ihana kommentti, kiitos ♥ Tämä on kyllä ainut porkkanalaatikko mitä meillä nirso poikakin suostui syömään ja tykkäsi 😊
PoistaHeippa!Onko tuo porkkanamäärä 600g ennen kuorintaa vai kuorinnan jälkeen.
VastaaPoistaMoikka! Määrä on ennen kuorintaa :)
Poista