Kun leipä on loppu eikä jaksa lähteä kauppaan, niin se on tehtävä itse ja tässä onkin ohje, joka tulee käden käänteessä ja kohotusaikakin leivällä on vain 30 minuuttia ja uuniin. Käytin tyrnirouhetta, joka on valmistettu kotimaisesta kylmäpuristetusta ja kuivatusta tyrnistä ja mustikkamysliä, missä herkullisia kuivattuja mustikoita joka sopi loistavasti leipään.
Ohje:
3½ dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1½ tl suolaa
3 dl mustikkamysliä
1½ rkl tyrnirouhetta
n.6 dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, mustikkamysli, tyrnirouhe, hunaja ja suola
2. sekoita hyvin
3. lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa sekoitat vain kaikki aineet hyvin
4. pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 30 min liinalla peitettynä
5. laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c
6. ota pata uunista ja ripottele padan pohjalle kaurahiutaleita, nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin
7. paista 30 min ja ota kansi pois
8. jatka paistamista vielä ilman kantta 15min
9. annan jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera
Vinkki:
* jos et omista pataa, voit paistaa tämän myös teräskattilassa
Onpa kivan erilainen leipäohje, nam! :)
VastaaPoistaTulipa hyvää leipää ja helppo tehdä :)
VastaaPoistaIhana kuulla, kiitos ♥
Poista