torstai 1. helmikuuta 2018

Rapupiirakka myös gluteenittomana



Nopea, helppo ja maukas piirakka, joka valmistuu käden käänteessä sopii loistavasti juhliin, illanistujaisiin tai salaatin kanssa nautittuna. Hieman lämpöisenä maistuu parhaimmilleen ja piiraita voi myös pakastaa. 

*Kaupallinen yhteistyö Euro-East Oy


Pohja:
130g pehmeää voita
125g rahkaa
2tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja TAI 3 dl mix med fiber jauhoja (semper)

1. sekoita keskenään pehmeä voi ja rahka
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahka-voiseokseen
3. sekoita hyvin
4. laita taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta
5. voitele ja jauhota kaksi 35cm x 11cm olevaa suorakaiteen muotoista vuokaa tai yksi pyöreä halk. 28 cm oleva irtopohjavuoka
6. kun saat täytteen valmiiksi painele taikina vuokiin jauhoja apuna käyttäen

Täyte:
1 sipuli
tilkka valkosipuliöljyä
1 dl tuoretta tilliä
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
2 dl chili cheddaria raasteena
1 dl Dovganin kesäkurpitsapyrettä
2 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1½ tl sitruunapippuria
2 dl Euro-Eastin venäläisiä suolakurkkuja
1/4 punaista paprikaa
1/4 osanssia paprikaa
1 prk. (170g) Dovgan taskuravunlihaa

1. silppua sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota tilkassa valkosipuliöljyö
2. hienonna tilli
3. sekoita kerma, tilli, kananmunat, juustoraaste, kesäkurpitsapyre, sitruunapiuppuri ja vehnäjauhot tai perunajauhot keskenään
4. kaada seos vuokaan pohjan päälle
5. ripottele pinnalle kuullotetut sipulisilput
6. hienonna paprikat ja ripottele sipulien päälle
7. lisää lopuksi taskurapujenliha ja kuutioidut suolakurkut
8. paista 200'c noin 25 minuuttia












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista ja viinistä. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Minut löytää myös:


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful