sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Pitaleivät myös gluteenittomana



Kuohkeat pitaleivät joiden täytettä voit muokata omaan makuun sopivaksi, itse haudutin naudan ulkopaistin ylikypsäksi, joka sopi todella hyvin väliin ja josta tuli herkkulisen mureaa.  

Ohje:
3 dl vettä
1 pss. (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
7½ dl vehnäjauhoja

1. sekoita veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja öljy
2. lisää jauhot ja vaivaa
3. jaa taikina 8 osaan 
4. kauli taikinapallot litteiksi pyöreiksi lättysiksi (halkaisijaltaan 13cm)
5. laita lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee
6. nosta pelti lavuaarin päälle ja kohota 40 minuuttia
7. lämmitä uuni 275'c ja laita viimeisen 15 minuutin kohusajan aikana pelti uuniin kuumumaan
8. kun pitaleivät ovat kohonneet vetaise leivinpaperi kuuman peltin päälle
9. paista 275'c noin 5 minuuttia
10. anna jäähtyä ja täytä 

Täyte:
700g Kujalan tilan naudan ulkopaistia
3-4 rkl  burgers & ribs rubia                         
2 dl vettä
1 dl poppamiehen kansas city bbq-kastiketta

Väliin:
Mustapippuri cheddaria (Jukolan juusto)
punasipulia
kirsikkatomaattia
ylikypsää naudanpaistia
salaattia

Kastikkeeksi:
Chililööki soossia (Kujalan tila)

1. hiero rubi maustetta lihan molemmin puolin
2. sekoita vesi ja bbq-kastike keskenään ja laita haudutuspadan pohjalle
3. hauduta esim. Crock-Pot haudutuspadalla 2 teholla 7h


Ohje gluteenittomana:
2½ dl vettä (42'c)
1 pss (11g) kuivahiivaa
2 tl psylliumia 
1 tl himalajan hienoa suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
4 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta 

1. sekoita veteen kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää suola, hunaja ja öljy
3. lisää lopuksi jauhot
4. jaa taikina 6 osaan ja leivo heti pitaleiviksi n.13cm halk.
5. laita lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee
6. nosta pelti lavuaarin päälle ja kohota 40 minuuttia
7. lämmitä uuni 275'c ja laita viimeisen 15 minuutin kohusajan aikana pelti uuniin kuumumaan
8. kun pitaleivät ovat kohonneet vetaise leivinpaperi kuuman peltin päälle
9. paista 275'c noin 5 minuuttia
10. anna jäähtyä ja täytä 












2 kommenttia :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful