25.4.2018

Gluteenittomat munkit


Minulta on jo pitkään toivottu gluteenittomaa munkkitaikina ohjetta ja nyt vihdoin sain sen aikaiseksi tehdä. Munkeista tuli herkullisia, paistovaiheessa huomasin, ettei munkkeja kannata liian kauan paistaa muutoin niistä tulee kovia eli nämät kannattaa kääntää paistovaiheessa heti kun on kauniin vaalean ruskea pinta.


Ohje:
3 dl vettä
½ palaa tuorehiivaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
70g voisulaa
1 dl sokeria
noin 6 dl semper fin mixiä

Paistamiseen:
rypsiöljyä

Sokerointiin:
siron erikoishienoa sokeria

1. sekoita keskenään vesi, tuorehiiva, kardemumma ja suola
2. lisää psylliumi, sokeri ja voisula ja sekoita
3. lisää jauhot
4. kauli heti paksu taikinamatto ja paina juomalasilla munkkiaihiot 
5. öljyä leivinpaperi ja laita munkkiaihiot kohoamaan öljytyn leivinpaperin päälle
6. laita uuniin kohoamaan 40'c 40 minuutiksi
7. paina kohonneisiin munkkiaihioihin keskelle tyllalla reikä ja paista öljyssä


Vinkit:
* munkkeja ei kannata paistaa liian kauan muutoin niistä tulee kovia, eli kun pinta on vaalean keltainen käännä munkki ja ota ajoissa pois öljystä
* sokeroinnissa siron erikoishieno sokeri ehdottomasti parempi 
* sokeroi munkit lämpöisenä
* anna munkkien hetki levätä ennen nauttimista, jos haukkaat heti sokeroinnin jälkeen munkki vaikuttaa raa-alta
* munkkiaihioihin paina reikä keskelle vasta, kun ovat kohonnut. Juuri ennen kuin alat paistamaan
* ennen paistamista ota viereen kattilan kansi ja sammutuspeitto, jos leimahtaa tukahduta heti, vettä ei saa laittaa
* laita liesituuletin pois päältä
* itse käytän rypsiöljyä paistamiseen vain kerran, seuraavaan satsiin tulee jo ikävä maku joten parempi ottaa uudet ölyt uusiin paistamisiin
* öljyn lämpötilan tulisi olla 170–180 astetta. Seuraaminen on helpointa paistolämpömittarilla, jonka kärki on öljyssä koko paistamisen ajan






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful