Helppoja ja nopeita tehdä, suolapeti tekee uuniperunoista rapeita ja täyte viimeistelee annoksen täydelliseksi. Käytin Kala Lappi Lapin Tulisavulohta, jossa uniikin maun takaa menetelmä jossa tuoreet, suomalaiset kirjolohifileet kypsennetään aromikkaasti aidolla tulella savupesässä.
Ohje:
½ pkt. karkeaa merisuolaa
8 isoa rosamunda perunaa
tilkka basilikaöljyä
1. levitä merisuola leivinpaperin päälle
2. pese huolella perunat ja kuivaa ne
3. laita perunat vieri vireen karkean suolan päälle
4. ripottele hiukan basilikaöljyä perunoiden pinnalle
5. hiero öljy kauttaalteen perunoiden päälle
6. laita uuniin 225'c noin 1 h 15 min, perunan koosta riippuen
Täyte:
1 prk. kermaviiliä
n. 200g Kala Lapin tulisavu lohta
1 dl tuoretta tilliä
½-1 dl Jukolan Juuston cheddaria raasteena
100g aurinkokuivattua tomaattia
½ tl himalajan hienoa suolaa
1 dl kevätsipulin varsia
1 tl limepippuria
1. silppua tuore tilli, raasta cheddar, pilko aurinkokuivattu tomaatit
2. sekoita kaikki aineet keskenään
3. tee perunoihin risti viilto ja purista perunaa hiukan, jotta saat täytteelle tilaa perunan keskelle
4. täytä perunat ja nauti
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti