Ystäväni oli tulossa kylään ja jotain suolaista oli saatava pöytään. Jääkaapissa oli metvurstia, joka ei tahtonut sellaisenaan mennä alas. Niinpä lähdin kokeilemaan miten metvursti toimisi ananaksen kanssa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja sattui olemaan kaapissa. Ja tuo kombo oli enemmän kuin hyvä, maistiaisia saaneilta piiras sai kovasti kehuja ja reseptin perään tuli kyselyitä, joten päätin sen sitten kirjoittaa blogiini talteen.
Pohja:
½ prk. (125g) maitorahkaa
125g pehmeää voita
3dl Semperin mix med fiber
2 tl leivinjauhetta
1. sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään
2. lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe
3. sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin kahteen 35cm x 11cm olevaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai yhteen pyöreään halk. 28 cm olevaan irtopohjavuokaan ja
4. esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia
5. valmista täyte
Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
1½ rkl perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
150-200 g metvurstia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 prk. ananaspaloja
Koristeeksi:
tuoretta persiljaa
kirsikkatomaatteja
1. sekoita keskenään kerma, kananmunat, perunajauhot, juustoraaste ja kaada vuokien pohjalle
2. lisää sen jälkeen loput täytteet
3. paista uunissa 200'c n.15-20min
4. jäähdytä, koristele haluamallasi tavalla ja nauti
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti