Kokeilin tehdä muffinseja ja maustaa ne raparperillä näin parhaaseen raparperi aikaan. Käytin Lumina merkkistä muffinsiseosta. Muffinsit ovat luontaisesti gluteenittomia. Joista tuli muuten hyviä, testatkaa ihmeessä. Ohjeesta tulee 9kpl.
Ohje:
1 pss. lumina muffinsiseosta
1½ dl kylmää vettä
3/4 dl öljyä
4tl aitoa vaniljasokeria
1dl pieniä raparperipaloja
Kuorrutus:
n.70g gluteenitonta suklaata (esim. brunberg)
Sekoita pussin sisältö, kylmä vesi, öljy ja aito vaniljasokeri ja sekoita 5min. Lisää lopuksi raparperipalat. Annostele muffinsi vuokiin 3/4 vuoallista. Paista uunissa 200'c n.20min.
Lumina gluteenittomien leivontaseosten terveellisyyden salaisuus on kotimainen öljypellava. Pellavan hyvät ominaisuudet = Omega-3: Pellavan terveysvaikutukset perustuvat suurelta osin sen sisältämiin monityydyttymättömiin rasvahappoihin, erityisesti omega-3 rasvahappoon. Pellavassa olevien omega-3 rasvahappojen on todettu auttavan pitämään veren kolesterolitason normaalina. Lignaani: Pellavan antioksidantti on nimeltään lignaani. Sitä on pellavassa noin 700 kertaa enemmän kuin puolukassa tai ruisleivässä. Kuorruta halutessasi muffinsit, sulattamalla laakealla lautasella suklaa. Valuuta lusikalla suklaata muffinsien päälle koristele glutenittomilla nonparelleillä. Ohje on tehty yhteistyössä Linseedin kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti