Kesän ensimmäinen raparperipiiras tehty jossa päällä ihanaa vaniljarahkaa.
Nopea tehdä ja niin herkullista.
Testaa ihmeessä ja ihastu sinäkin!
Pohja:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
1½ dl kermaa
100g voisulaa
3tl aitoa vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
6 dl pilkottuja raparperinpaloja
aitoa vaniljasokeria
2 prk. (400g) valion vaniljarahkaa
1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää kerma, jäähtynyt voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet
3. kaada voidelluun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (halk.27cm)
4. ripottele pinnalle raparperit ja niiden päälle reilusti aitoa vaniljasokeria ja rahka
5. sekoita rahkaa vähän purskissa, että saat siitä vähän notkeampaa ja laita lusikalla kasoja tasaisesti raparperien päälle ja lopuski varovasti levitä kasat tasaiseksi
6. paista kiertoilmamalla 175'c n.55min tai kunnes kypsää.
Vinkki:
* korvaa puolet raparpereistä vadelmilla
* jos käytät pakaste vadelmia, niin laita ne jäisinä piiraan päälle
Gluteenittomana:
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl margariinisulaa
3tl aitoa vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
2 dl Semperin fin mixiä
Pinnalle:
2dl raparperipaloja
2tl aitoa vaniljasokeria
1 prk. (200g) vaniljarahkaa
1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää margariinisula ja kerma
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. sekoita hyvin ja kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan
5. laita pinnalle raparperipalat ja ripottele aito vaniljasokeri raparperien päälle
6. sekoita lusikalla hieman rahkaa purkissa jonka jälkeen laita pieniä kasoja kauttaalteen piiraan päälle, lopuksi levitä kasat tasaiseksi pinnalle
7. paista kiertoilmauunissa 175'c n.50min tai kunnes kypsää
8. anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Itse tein gluteenittomasta suklaasta raitoja pinnalle
Oli todella hyvää piirakkaa.1 Kiitos ☺ Pohjakin yksi parhaista. Riittääkö tuplaus jos tekee uunipellillisen (50 cm uuni) ?1
VastaaPoistaOnpa mukava kuulla, että maistui :) Kyllä luulisin tuplauksen riittävän uunipeltilliseen.
Poista