Tuoreita mansikoita ja vaniljarahkaa... joten näistä päätin loihtia jotakin hyvää. Syntyi herkullinen mansikkarahkakkakku jossa seassa ihania mansikka sattumia.
Pohja:
1 pkt. 150g semperin salted caramel cookies
1 pkt. 150g semperin strawberry cookies
½ prk. n.60g hedelmäsosetta (esim. bona)
Täyte:
2½ dl vispikermaa (floora)
1½ prk. (300g) vaniljarahkaa
½ dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
300g tuoreita mansikoita pienenä paloina
½dl vettä
4tl liivatejauhetta
1. murusta keksit muruiksi ja sekoita joukkoon hedelmäsose
2. laita irtopohjavuokaan pohjalle (halk. 21cm) leivinpaperi ja purista vuoka kiinni. (reunoille ei tarvitse laittaa leivinpaperia) Voitele pohja ja reunat ja ripottele pinnalle tomusokeria
3. painele keksinmuru-hedelmäsose seos pohjaksi ja tee täyte
4. vaahdota kerma, rahka ja sokerit vaahdoksi, lisää mansikkapalat vaahtoon
5. lämmitä vesi ja liivatejauhe, mutta älä keitä
6. jäähdytä liivate + vesi ja lisää täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen
7. laita jääkaappiin hyytymään ja nauti seuraavana päivänä
8. koristele haluamallasi tavalla
* Yhteistyössä Semper
Vautsi mikä kakku!! ♥ Aivan ihanan näköinen ja varmasti herkullinen :--)
VastaaPoistaKiitos Kanelitytön kakkuparatiisi <3
PoistaTää menee kokeiluun, tosin ku pitää olla vielä maidoton, ni korvataan vastaavilla soijatuotteilla :)
VastaaPoista