25.1.2020

Kurkkukeitto


Ihanalta kollegaltani Sweetfoodominen Sari Spåralta on ilmestynyt uusi Kasvisruokaa koko perheelle kirja, joka on Sarin yhdestoista kirja. Hyvän olon kirjan avulla opit koostamaan terveellisen ja monipuolisen kasvisruokapainotteisen ruokavalion koko perheelle, joka ylläpitää ja edistää terveyttä. 

Runsaasti kasviksia ja vähän eläinperäisiä tuotteita sisältävät reseptit ovat hyväksi terveydelle sekä ympäristölle. Herkullisissa, arkeen sopivissa resepteissä huomioidaan annosten kalorimäärät sekä ruoan kypsennysaika. Valitsemalla oikeaa ruokaa lautasellesi kirjan ohjein, voit torjua sairauksia kuin myös ilmastonmuutosta.

Runsaan reseptiosion lisäksi kirjassa käydään läpi ruokasuositukset, mallilautanen ja ruoan ympäristökuormitus. Näiden oppien ja reseptien avulla voimme alentaa ruokahävikkiä ja sitä myötä myös ruoan ympäristövaikutuksia.

Kirjaa selatessani silmäni osui ja upposi vallan kurkkukeiton ohjeeseen. Joten sitä halusin heti ensimmäisenä testata. Katsoin reseptiä ja lähdin kauppaan ostamaan tarvikkeita, kurkku, purjo ja persilja puuttui. Jäin kuitenkin ihailemaan astioita kaupassa ja ehdein jo vallan unohtaa mitä minä lähdin hakemaan. En saanut päähäni kuin pelkän purjon. Kotiin päästyä muistin, kuin salama kirkkaalta taivaalta, että persiljaa ja kurkkuakin piti ostaa. No ei muuta kuin kauppaan takaisin. Toisella kertaa muistin ostaa molemmat puuttuvat aineet. Aloin tekemään keittoa ja kaurakerman kohdalla tajusin, että sitäkin olisi pitänyt ostaa. Joten kaurakerman korvasin jääkaapista löytyvällä kolmen sipulin kermalla, sillä en jaksanut enään kolmatta kertaa lähteä kauppaan. Keitosta tuli tosi hyvän makuista, täyteläistä, pehmeää ja paljon ihania makuja. Ja heti ensimmäisen lusikallisen maistettua tiesin mitä tarjoaisin seuraavilla illalliskutsuillani alkukeitoksi ystävilleni.

Ohje:
1 iso kurkku
10 cm purjosipulin vihreää osaa
2½ dl kasvislientä
2dl kaurakermaa
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
1 dl tuoretta persiljaa 

1. jaa kurkku muutamaan osaan
2. huuhdo purjon varret huolella
3. aja kaikki aineet blenderillä hienoksi soseeksi
4. nosta keitto jäkaappiin viilentymään, ainakin noin kaheksi tunniksi
5. kaada keitto astioihin ja nauti!Sari Spåra
Sweetfoodomine
Julkaistu tammikuussa 2020

Kustantaja: readme.fi
Kirja on saatu2 kommenttia :

 1. Kiitos Marika <3
  Haha, ja kaikki raaka-aineet löytyi sitten (melkein) lopuksi :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee juurikin näin ja keitosta tuli herkullista :)

   Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful