22.1.2020

GLUTEENITON Helpot ja herkulliset
Innostukseni ruokaan ja leivontaan alkoi siitä, kun kotona pikkutyttönä aina sain kokeilla keittiössä mitä tahansa sainkaan päähäni. Äiti ei koskaan sanonut minulle etten saisi kokkailla ja tämä sama linja jatkuu nyt omille lapsilleni. Eihän ne aina onnistuneet ja ei edelleenkään aina kaikki mene kerta kokeilemalla maaliin asti. Mutta pohjois-pohjanmaalaisena en anna periksi. Asiat tehdään niin monta kertaa jotta ne onnistuvat, tähän minut on kasvatettu periksi ei anneta, enkä koskaan ole antanutkaan! Ylä-asteella valitsin kakki mahdolliset valinnaiset kotitaloustunnit, silloin jo tiesin, että tämä on minun juttuni. Sain yhdeksännellä luokalla stipendin kotitaloudesta ja lähdin opiskelemaan kokiksi. Ammatiltani olen siis kokki, mutta itseoppinut leipuri. Rakastan yli kaiken kun saan tehdä töitä kotoa käsin ja olla ottamassa kaksosia koulusta vastaan ja kotona heitä aina odottaa uunituoreet sämpylät, leivät, pullat tms välipalalla. 
Aina olin salaa haaveillut omasta keittokirjasta, mutta aina ajattelin ettei minusta siihen olisi. Sitten kun kustantamo otti yhteyttä haluaisinko tehdä oman keittokirjan, piti ihan istahtaa nyt toiveeni sittenkin kävisi toteen. Kustantamon ehdottaessa täysin gluteenitonta kirjaa, sain lisä haasteita. Tosin olinhan jo kolme vuotta tehnyt gluteenittomia reseptejä, joten myös gluteenittomat reseptit syntyvät minulta. 

Kirjan esittely:
Kirja perustuu samaan ruokafilosofiaan, kuin bloginikin. Kaikki ansaitsevat nauttia suussa sulavista herkuista ruokavaliosta riippumatta. Tämä kirja tarjoaa herkulliset, mutta ennen kaikkea helpot eväät gluteenittomien vaihtoehtojen valmistamiseen. Kirja antaa maukkaita vinkkejä eri satokausien antimien hyödyntämiseen juhlapöydästä metsäretkelle, sekä huomioi eri ikäiset gluteenittoman ruokavalion noudattajat esimerkiksi välipalavinkeillä koululaisille. Gluteeniton ruokavalio on monille välttämättömyys, mutta enenevässä määrin se on myös valinta. Olipa taustalla kumpi tahansa, gluteenittomuus on yksi tapa muiden joukossa nauttia hyvästä ruuasta. Käydään pöytään!

Kirja löytyy (klikkaa tuosta 👉 ) Suomalaisen kirjakaupan valikoimista
Sekä (klikkaa tuosta 👉 ) adlibrikseltä

Tässä pieni maistiainen mitä kirjani sisältää ja joista tuli omia suosikkeja.

Makea ja mehevä banaanikakku

Bataatti-appelsiinisosekeitto, appelsiini ihanasti raikastaa ja tuo hieman uutta säväystä keittoon.

Maukkaat ja ihanan pehmoiset hod dog -sämpylät.

Pannukakku koko perheen kestosuosikki.

Kuohkean pehmoista raejuustopatonkia, tämä oli superherkullista lämpöisenä!

Mango-mansikkasmoothie hellepäivinä tämä smoothie on loistava viilennys, tehtynä jäänkohmeisista mangoista ja mansikoista. Ja loistava lisä aamupalalle.

Karpalo-mansikkatuorepuuro. Terveelliset tuorepuurot voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Ovat myös vähän vaihtelua normi kaurapuurolle. 

Nämä maukkaat tuorepuurot ovat aamujen pelastus. Jos teet kannelliseen astiaan, helppo ja hyvä aamupala napata työpaikalle mukaan ja nauttia siellä.2 kommenttia :

  1. Anonyymi9.48

    Moi, onko kaikki kirjan reseptit testattuja ja toimiviksi havaittuja?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful