20.1.2020

Vilpitön mieli on tositapahtumiin perustuva hulvaton seikkailu



  Kuvat: Harri Hinkka



Vilpitön mieli on tositapahtumiin perustuva hulvaton seikkailu, jossa väärennetyn taiteen myynnillä leveästi elänyt Jouni valloittaa koko Etelä-Suomen. Tätä Jounin uskomatonta tarinaa ei olisi kirjoitettu ilman lempääläläistä Taiteilijaa, jonka siveltimestä lähtivät Haloset, Schjerfbeckit, Gallen-Kallelat, Särestöniemet ja Edelfeltit. Forssalainen kommunisti-isän poika Jouni, joka kadehti varakkaampia, mutta ei saanut olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Varakkaampien elämä kuitenkin kiehtoi häntä. Helppoa rahaa ja siistiä luxuselämää se oli hänen haaveensa. Niinpä hänestä tuli korttipeluri ja väärennettyjen taulujen kauppias, jolla tämä helppo raha ja luxuselämä tavoitettiin. Kylläkin vähän vahingossa Jounista tuli väärennetyn taiteen myyjä, sillä hän ei alkuun tiennyt myyvänsä väärennettyä taidetta. Sillä Ateneum jakelee löyhästi aitoustodistuksia. Kauppa kävi sen verran hyvin, että kotiin mentäessä vaimolle oli melkoisia summia näytettävänä, jotka laitettiin patjan alle säilöön. Nyt rahaa tuli ovista ja ikkunoista! Kotona Jounia odotti pieni vauva ja vaimo, joka oli aina laittanut ruoan Jounille valmiiksi ja silittänyt kauluspaidat. Avioelämä kukoisti ja nyt ei tarvinnut laskea pennejä saisivatko he ostettua perunoita vai voita. Nyt oli elämässä jännitystä sen verran paljon, että melkein hengestäänkin Jouni pääsi! Lopulta Jouni kuitenkin jäi kiinni väärennetyn taiteen myynnistä ja joutui vankilaan. Hyvät näyttelijät ja musiikki oli kaunista, välillä meni ihan kylmät väreet.  

Jouni Rannan ja Marko Erolan kirjan pohjalta kirjoittanut ja ohjannut Panu Raipia. Musiikeista vastaa Costello Hautamäki. Rooleissa nähdään kova kolmikko: Jani Karvinen, Petra Karjalainen ja Ola Tuominen. 


Tampereen Komediateatteri
Lapintie 3 a 
33100 Tampere









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful