15.8.2017

Omena-crumblekakku (ohje myös gluteenittomana)



Ystäväni ei ole koskaan oikein välittänyt omenakakuista. Syystä tai toisesta omenan koostumus on aina ollut vääränlainen. Tämä ​crumblekakku poisti ongelman, koska palat jäävät taikinan sisään ja tekevät kakusta mehevän itse crumblesta puhumattakaan! Aloita crumblen teolla. Ohje on alkuperäisesti Sara La Fountain.


crumble:
40g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja 
(tai n.1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta, jos teet gluteenottomana lisää myös kanelia ½ tl enemmän)

1. sekoita pehmeä voi ja ruokosokeri keskenään
2. lisää kaneli ja vehnäjauhot  
3. Laita pakkaseen odottamaan

Kuori ja pilko 4 keskikokoista omenaa pieniksi paloiksi.

Taikina:
200 g pehmeää voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 rkl vanilja-aromia
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja (tai n.4 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
ripaus suolaa
1 tl kanelia (jos teet gluteenittomana lisää kanelia ½ tl lisää tai jätä kaneli kokonaan pois ja laita tilalle 1 rkl vaniljakreemijauhetta)

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 rkl maitoa

1 vaahdota pehmeä voi ja sokeri 
2. lisää kananmunat yksitellen kokoajan hyvin vatkaten 
3. lisää loput aineet 
4. voitele ja jauhota 25cm:n irtopohjavuoka 
5. kaada taikinasta puolet pohjaksi ja laita päälle puolet omenapaloista sekä murustele puolet crumblesta omenoiden päälle. Sitten kaada loppu taikina crumblemurujen päälle 
6. lisää loput omenapalat ja loppu crumble pinnalle 
7. paista 180*c 50min 
8. kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutteella ja anna kuorrutteen kovettua jaakaapissa ennen tarjoilua. 















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful