Täyteläisen pehmeä suklaakakku, joka hurmaa kenet tahansa kahvipöydässä. Tämä on meijän lasten kestosuosikki. Tämä valmistuu nopeasti, kaikki vain sekoitetaan yhteen, vuokaan ja uuniin. Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 180'c.
Pohja:
200 g voisulaa
6 kpl (a`18g) pätkiksiä
6 kpl (a`18g) pätkiksiä
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 rkl kaakaota (o´boyta)
2 dl bulgarian jugurttia
3 kananmunaa
3 kananmunaa
1. sulata voi ja pätkikset samassa kulhossa mikrossa, älä pidä liian kauan mikrossa, ettei suklaa pala
2. vatkaa kaikki keskenään kuohkeaksi vaahdoksi
3. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun 25cm halk olevaan vuokaan
4. paista 180 *c n.45min-50min, kokeile hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei jää, niin kakku on valmis
3. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun 25cm halk olevaan vuokaan
4. paista 180 *c n.45min-50min, kokeile hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei jää, niin kakku on valmis
Pohja gluteenittomana:
200 g voisulaa
6 kpl (a`18g) pätkistä
4 dl fin mixiä (Semper)
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 rkl kaakaota
2 dl bulgarian jugurttia
3 kananmunaa
Kuorrutus:
170 g fazerin vaaleaa maitosuklaata TAI gluteenitonta Dammenbergin suklaata
75 g voisulaa
1. laita suklaa ja voi samaan astiaan
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 rkl kaakaota
2 dl bulgarian jugurttia
3 kananmunaa
1. sulata voi ja pätkikset samassa kulhossa mikrossa, älä pidä liian kauan mikrossa, ettei suklaa pala
2. vatkaa kaikki keskenään kuohkeaksi vaahdoksi
3. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun 25cm halk olevaan vuokaan
4. paista 180 *c n.45min-50min, kokeile hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei jää, niin kakku on valmis
3. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun 25cm halk olevaan vuokaan
4. paista 180 *c n.45min-50min, kokeile hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei jää, niin kakku on valmis
Kuorrutus:
170 g fazerin vaaleaa maitosuklaata TAI gluteenitonta Dammenbergin suklaata
75 g voisulaa
1. laita suklaa ja voi samaan astiaan
2. sulata mikrossa vähän väliä sekoittaen. varo ettei suklaa pala, älä pidä liian kauvan mikrossa
3. kuorruta ja koristele
Huom!
* pätkis ja vaalea maitosuklaa saattaa sisältää vehnää eli on samalla linjastolla käsitelty missä vehnäjauhollisia tuotteita, joten jos olet tosi allegrinen eivät nämä suklaat sovi sinulle. Töllöin korvaa pätkikset minttu-aromilla ja päällisen suklaa dammenbergin suklaalla
3. kuorruta ja koristele
Huom!
* pätkis ja vaalea maitosuklaa saattaa sisältää vehnää eli on samalla linjastolla käsitelty missä vehnäjauhollisia tuotteita, joten jos olet tosi allegrinen eivät nämä suklaat sovi sinulle. Töllöin korvaa pätkikset minttu-aromilla ja päällisen suklaa dammenbergin suklaalla
Pojalla onkin sopivasti tulossa joulukuussa synttärit, saattaa olla gluteenitonta pätkiskakkua tarjolla ;) Kiitos! :)
VastaaPoistaJes hienoa <3 gluteenittomana kannattaa tehdä juhlapäivän aamuna, silloin parhaimmillaan :)
VastaaPoistaNo tämähän on varsinainen suklaapommi, luulis maistuvan maitosuklaan ystäville :)
VastaaPoistaRakastan pätkistä, iso nam!
VastaaPoistaPätkis kyllä sopii leivontaan :) en tältä istumalta keksi mitään leivonnaista mihin sitä ei saisi piilotettua ;)
VastaaPoistaPätkikset ovat lapsesta asti olleet miun herkkua, niin kuin kaikki minttusuklaa. Maistuis kyllä, nyt tuli suklaanhimo!
VastaaPoistaHei, voiko tämän pätkiskakun tehdä jo edellispäivänä vai kannattaako vasta samana päivänä kun syödään?
VastaaPoistaTuoreelta kyllä parasta, mut kyllä voi tehdä edellisenäkin päivänä :)
PoistaHyvä XD
VastaaPoistaMonelleko henkilölle tästä riittää, jos on muutakin tarjottavaa? Osaatko arvioida.. :)
VastaaPoistaKyllä tästä riittää ainakin 13 hengelle :)
Poista