3.11.2017

Pätkiskakku myös gluteenittomana


Täyteläisen pehmeä suklaakakku, joka hurmaa kenet tahansa kahvipöydässä. Tämä on meijän lasten kestosuosikki. Tämä valmistuu nopeasti, kaikki vain sekoitetaan yhteen, vuokaan ja uuniin. Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 180'c.




Pohja:
200 g voisulaa
6 kpl (a`18g) pätkiksiä

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 rkl kaakaota (o´boyta)
2 dl bulgarian jugurttia
3 kananmunaa



1. sulata voi ja pätkikset samassa kulhossa mikrossa, älä pidä liian kauan mikrossa, ettei suklaa pala
2. vatkaa kaikki keskenään kuohkeaksi vaahdoksi
3. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun 25cm halk olevaan vuokaan
4. paista 180 *c n.45min-50min, kokeile hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei jää, niin kakku on valmis


Pohja gluteenittomana:
200 g voisulaa
6 kpl (a`18g) pätkistä

4 dl fin mixiä (Semper)
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 rkl kaakaota 
2 dl bulgarian jugurttia
3 kananmunaa

1. sulata voi ja pätkikset samassa kulhossa mikrossa, älä pidä liian kauan mikrossa, ettei suklaa pala
2. vatkaa kaikki keskenään kuohkeaksi vaahdoksi
3. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun 25cm halk olevaan vuokaan
4. paista 180 *c n.45min-50min, kokeile hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa, jos ei jää, niin kakku on valmis


Kuorrutus:

170 g fazerin vaaleaa maitosuklaata TAI gluteenitonta Dammenbergin suklaata
75 g voisulaa

1. laita suklaa ja voi samaan astiaan
2. sulata mikrossa vähän väliä sekoittaen. varo ettei suklaa pala, älä pidä liian kauvan mikrossa
3. kuorruta ja koristele

Huom!
* pätkis ja vaalea maitosuklaa saattaa sisältää vehnää eli on samalla linjastolla käsitelty missä vehnäjauhollisia tuotteita, joten jos olet tosi allegrinen eivät nämä suklaat sovi sinulle. Töllöin korvaa pätkikset minttu-aromilla ja päällisen suklaa dammenbergin suklaalla








11 kommenttia :

  1. Pojalla onkin sopivasti tulossa joulukuussa synttärit, saattaa olla gluteenitonta pätkiskakkua tarjolla ;) Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Jes hienoa <3 gluteenittomana kannattaa tehdä juhlapäivän aamuna, silloin parhaimmillaan :)

    VastaaPoista
  3. No tämähän on varsinainen suklaapommi, luulis maistuvan maitosuklaan ystäville :)

    VastaaPoista
  4. Rakastan pätkistä, iso nam!

    VastaaPoista
  5. Pätkis kyllä sopii leivontaan :) en tältä istumalta keksi mitään leivonnaista mihin sitä ei saisi piilotettua ;)

    VastaaPoista
  6. Pätkikset ovat lapsesta asti olleet miun herkkua, niin kuin kaikki minttusuklaa. Maistuis kyllä, nyt tuli suklaanhimo!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi18.20

    Hei, voiko tämän pätkiskakun tehdä jo edellispäivänä vai kannattaako vasta samana päivänä kun syödään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreelta kyllä parasta, mut kyllä voi tehdä edellisenäkin päivänä :)

      Poista
  8. Monelleko henkilölle tästä riittää, jos on muutakin tarjottavaa? Osaatko arvioida.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä riittää ainakin 13 hengelle :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful