Kylminä talvipäivinä lämmin keitto lämmittää mukavasti ja flunssan kourissa tulee tehtyä paljon keittoja. Keitoista saa monipuolisia ja ovat kevyitä ruokia, itse ihastuin tähän keittoon niin paljon, että maistelin kaksi lautasellista, että onko se nyt varmasti niin hyvää 😜 Sekä kutsuin ystäväni lounaalle ja hän sanoi, että haluaa heti reseptin mukaan.
*Kaupallinen yhteistyö Euro-East Oy
Ohje:
1 punasipuli
1 suippopaprika
10 cm pala purjoa
tilkka valkosipuliöljyä
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
5 pientä porkkanaa
170g kukkakaalta
1 litra vettä
1 dl Deronin paprika-tomaattitahnaa
1½ dl raakaa makaroonia (gluteenittomana esim. maccheroni makarooneja)
1 lihafondu
1 tl suolaa
400g Monolithin naudan säilykelihaa
1. pilko punasipuli, suippopaprika ja purjo
2. kuullota niitä paistinpannulla tilkassa valkosipuliöljyssä
3. laita kattilaan kuullotetut sipulit ja paprika
4. lisää kattilaan silputtu persilja, paloiteltu porkkana ja kukkakaali sekä vesi, paprika-tomaattitahna, makaroonit, lihafondu ja suola ja anna kiehu kunnes makaroonit ovat kypsiä
5. lisää lopuksi paloiteltu säilykeliha ja anna kiehahtaa pari minuuttia
6. tarkista suola ja lisää tarvittaessa
Makaronikeitto ihan uudella twistillä, todella herkullisen näköistä ja sopii niin talviseen iltaan (kun on tehnyt puolitoista tuntia lumitöitä)! Kurvailenpa tutkimaan Euro-Eastin tuotevalikoimaa, tuota paprika-tomaattitahnaa voisi käyttää aika monipuolisesti maustamisessa.
VastaaPoistaTiedätkö, anoppi tekee usein keittoa säilykelihasta. Olin epäluuloinen, että voiko se todella olla hyvää, kunnes maistoin anopin keittoa. Ihanaa oli. Luulenpa, että kokeilen tällä sun ohjeella. Näyttää todella herkulliselta.
VastaaPoista