keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Piparkakut ja pikeeri




Olen nyt tehnyt ainakin viisi kertaa tämän piparkakkutaikinan, joka kerta pienin muokkauksin ja nyt olen tyytyväinen ohjeeseen ja nyt voin jakaa sen teille. Meiltä kun löytyy tuplasti pikkuleipureita, jotka mielellään leipovat. Halusin tehdä reseptin missä lapsetkin onnistuvat tekemään pipareita ja taikinan mitä lapsienkin on helppo työstää. Tässä tämä nyt sitten on ja mulla vaan suu hymyilee, kun vihdoin sain tämän toimimaan. Näissä pipareissa maku tiivistyy vasta seuraavana päivänä 😃 Toinen pojista tuumasi leipoessaan, "äiti tämä taikina on aivan ihana käsitellä nyt tämä ei hajoa käsiin ja kaulinta on helppoa"


Ohje:
150g voita
1½dl sokeria
2 rkl kanelia
4 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl inkiväärijauhetta
1 tl maustepippurijauhetta
2 dl siirappia

2 kananmunaa
1½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja

1. kiehauta miedolla lämmöllä voi, sokeri, mausteet ja siirappi
2. anna jäähtyä
3. lisää kananmunat ja sekoita hyvin
4. sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja lisää taikinaan
5. lisää lopuksi vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita hyvin
6. laita taikina jääkaappiin levähtämään yön yli
7. leivo pipareiksi ja paista 200'c paksuudesta riippuen noin 7 minuuttia

Vinkit:
* taikina säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, joten ei ole kiire heti kaikkia kerralla leipoa
* valmiit piparit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maku on tiivistynyt
* älä keitä voi-siirappi-mausteseosta liian kuumalla
* laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja painel litteäksi, helpottaa seuraavana päivänä leipomista, kun ei ole yksi iso köntti






Piparit voit koristella tällä pikeerillä kauniiksi

Pikeeri:
1dl valkuaisia
5dl tomusokeria
1tl etikkaa tai sitruunamehua

1. vaahdota valkuaiset, tomusokeri ja etiikka/sitruunanmehu kovaksi vaahdoksi
2. vaahto on valmista, kun pystyt kääntämään leivontakulhon ylösalaisin eikä pikeeri tipu kulhosta. Valmiin pikeerin värjäsin pastaväreillä
3. pursotuksen voit tehdä pienillä pursotuspusseilla tai pelkällä 1 litran pussillakin, muistat vain leikata ihan mini minin loven pussin kulmaan, mitä pienempi lovi sen helpompi saada ohutta nättiä jälkeä

Vinkit:
* etikka ei maistu pikeeristä
* tästä määrästä tulee aika paljon, joten tällä määrällä koristelee jo isommankin satsin pipareita tai piparitalon
* huom! sininen pastaväri on hirmun värjäävää. Sitä ei kannata laittaa kuin ihan pieni piste jos haluaa ihan vaaleansinistä













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful