*Yhteistyössä Crock-Pot The Original Slow Cookerin kanssa.
Postauksen lopussa on arvonta....
Minulta kysyttiin haluaisinko testata uutta Crock-Pot Express Multicookeria ja tottakai halusin. Tässä monitoimisessa Crock-Pot painekeittimessä on kahdeksan esisäädettävää toimintoa, joiden ansiosta on helppo valmista patoja, risottoa, jälkiruokia, jogurttia, keittoa ja paljon muuta. Painekeittämisen lisäksi sillä voi ruskistaa ja hauduttaa. Keittoastian non-stick-pinnoite on helppo puhdistaa valmiiksi seuraavaa ateriaa varten. Voit laittaa edellisenä iltana raaka-aineet keittoastiaan, nostat jääkaappiin ja töihin lähtiessä nostat keittoastian pataan porisemaan, näin sinulla on valmis ruoka kotiin palatessasi.
Jos haluat hauduttaa ilman painetta, niin se onnistuu SLOW COOK toiminnolla, tällöin myös höyryventtiili täytyy olla vapautettuna eli auki. Koska laiteessa voi kuitenkin muodostua jonkin verran painetta kypsennyksen aikana. Tämä toiminto kypsentää samalla tavalla kuin tavalliset haudutuspadat käyttämällä alhaista lämpötilaa ja pitkää kypsennysaikaa, jolloin ruosta tulee mureaa.
Paineella tehtäessä paine tulee vapauttaa kypsennyksen lopuksi, ennen kannen aukaisua. Kun kypsennyssykli on päättynyt, anna monitoimipadan vapauttaa paine vipuventtiilin kautta. Laite jäähtyy vähitellen itsekseen. Odota vähintään 10 minuuttia kypsennyksen päätyttyä ja napsauta sitten höyrynpoistoventtiilin kieleke vapautusasentoon patalappua apuna käyttäen. Varo kuitenkin ettei kuuma höyry polta!
Painekeittimen avulla on erittäin helppoa tehdä haudutettavasta ruoasta pikaruokaa. Vanhemman tyyppiset painekeittimet eroavat kuitenkin nykyaikaisista digitaalisista muunnoksista. Uusia painekeittimiä, kuten Crock-Pot Express Multicooker on entistä paljon yksinkertaisempaa ja turvallisempaa käyttää. Tästä huolimatta kannattaa muistaa alla mainitut neljä seikkaa tutuessasi tähän uuteen keittiövarusteeseen:
1. ÄLÄ TÄYTÄ PATAA YLI MAKSIMIRAJAN
Monet ruoka-aineet, kuten riisi, pavut ja ryynit paisuvat valmistuksen aikana ja voivat aiheuttaa ongelmia keitintä avattaessa. Suositus on, että täytät padan enintään puolilleen.
2. VARO KUUMAA HÖYRYÄ
Painekeittimen paine laskee automaattisesti suljetussa tilassa valmistuksen päätyttyä, mutta siihen saattaa mennä aikaa jopa 15 minuuttia. Halutessasi nopeuttaa tätä prosessia voit päästää höyryä manuaalisesti kiertämällä höyryventtiiliä. Nopea avaaminen estää herkkien vihannesten liian kiehumisen ja säilyttää vähärasvaisen lihan mehukkuuden. Toisaalta taas vähemmän herkille ruoille on eduksi antaa niiden levätä hellävaraisen avaamisen aikana.
3. PUHDISTA TIIVISTE
Kannen tiivisteen tehtävänä on taata, että pata toimii kunnolla. Sen vuoksi voi olla hyväksi puhdistaa se säännöllisesti, erityisesti mikäli pataa käytetään useita kertoja viikossa. Suositus on, että tiiviste vaihdetaan normaalikäytössä noin kerran vuodessa.
4. KÄYTÄ PADASSA RIITTÄVÄSTI NESTETTÄ
Crock-Pot Express Multicooker tarvitsee vähintään 2,5 dl nestettä, jotta se voi kehittää riittävän paineen. Ellet halua valmiin ateriasi sisältävän runsaasti vettä, voit lisätä jauhoja, maizenaa tai kermaa, kunnes olet saanut aikaan toivotun koostumuksen.
HÖYRYTTÄMINEN
Jos haluat höyryttää, niin lisää kypsennysastiaan 2,5 dl vettä ja aseta kypsennysritilä. Varmista, että veden pinta on juuri ritilän alapuolella, jotta vesi ei koske ruokaan. Aseta ainekset kypsennysritilälle. Laita höyrynpoistoventtiili suljettuun asentoon. Paina STEAM painiketta ja säädä aikaa ja painetta tarpeen mukaan. Paine on lisättävä ennen kypsennyksen aloittamista. Paineen lisäyksen aikana näytössä näkyy HEAt mutta laskuri ei ole vielä käynnistynyt. Kun riittävä paine on saavutettu, HEAt poistuu näytöstä ja laskuri käynnistyy. Kun määritetty kypsennysaika on kulunut, monitoimipata antaa äänimerkin ja vaihtaa automaattisesti KEEP WARM asetukseen. Näyttöön tulee kypsennysajan sijaan uusi ajastin, joka laskee enintään 4 tuntia tai kunnes START/STOP painiketta painetaan.
Kun kypsennät riisiä, käytä RICE/RISOTTO toimintoa. Se sopii kaikentyyppiselle valkoiselle ja tummalle riisille. Koska riisi laajenee kypsentäessä, täytä kypsennysastia enintään puolilleen. Lisää huuhdeltu riisi kypsennysastiaan, lisää tarvittava määrä vettä. Napsauta höyrynpoistoventtiili suljettuun asentoon. Paine on lisättävä ennen kypsennyksen aloittamista samalla tavalla, kuin höyryttäessä.
BATAATTI-APPELSIINIKEITTO
750 g bataattia
1 sipuli
tilkka öljyä
1 appelsiini
1 rkl tuoretta lipstikkaa
8dl vettä
1 knorr liha fondi
1. kuori bataatti ja pilko, lisää pilkottuna pataan
2. silppua sipuli ja kuullota tilkassa öljyä ja lisää pataan
3. pese appelsiini huolella (itse pesin miedolla fairy-vedellä)
4. raasta appelsiini ja sen jälkeen rupista mehut, lisää raastetut kuoret ja mehu pataan
5. lisää myös vesi ja liha fondi
6. kansi kiinni, höyrynpoistoventtiili kiinni
7. paina SOUP toimintoon ja aseta 30 minuuttia aikaa
8. kun 30 minuuttia on kulunut odota 10 minuuttia ja päästä paineet padasta pois patalappua apuna käyttäen, jonka jälkeen voit avata kannen
9. anna keiton jäähtyä hetki ja aja blenderillä sileäksi
ESIASETETUT AJAT:
STEAM – 10 minuuttia on esiasetettu aika. Voit muuttaa sitä 3 minuutista 1 tuntiin. 3 minuuttia on lyhyin keittoaika Crock-Pot -painekeittimessä. Jos haluat keittää lyhyemmän ajan kuin 3 minuuttia sinun on asetettava ajastin ja painettava pysäytyspainiketta halutun minuuttimäärän mukaan.
SOUP – 30 minuuttia. 5 minuutista 2 tuntiin
POULTRY – 15 minuuttia. 15 minuutista 2 tuntiin
BEAN/CHILI – 20 minuuttia. 5 minuutista 2 tuntiin
MEAT/STEW – 35 minuuttia. Säädettävä aikajakso 15 minuutista 2 tuntiin
MULTIGRAIN – 40 minuuttia. 10 minuutista 2 tuntiin
RIS/RISOTTO – 12 minuuttia matala paine. 6 minuutista 30 minuuttiin
DESSERT – 10 minuuttia matala paine. 5 minuutista 2 tuntiin
YOGHURT – ei painekeitintoiminto – alhainen lämpötila 8 tuntia. 6 tunnista 12 tuntiin
SLOW COOK – ei painekeitintoiminto – korkea lämpötila 4 tuntia. 30 minuutista 20 tuntiin. Lämpötila säädetään korkean ja matalan välillä.
BROWN/SAUTÉ – ei painekeitintoiminto – korkea lämpötila 30 minuuttia. 5 minuutista 30 minuuttiin. Lämpötila säädetään korkean ja matalan välillä.
KEEP WARM – ei painekeitintoiminto – lämmin lämpötila 4 tuntia. 30 minuutista 4 tuntiin.
Voit pitää esiasetetut ajat, jotta tiedät ennen kuin valitset painikeen keittoaikaa ja painetasoa varten.
***Arvonta***
Osallistu arvontaan jättämällä kommenttikenttään mailiosoitteesi, jotta saan voittajaan yhteyden. Jos en tavoita arvonnan päätyttyä voittajaa kahden päivän sisällä, arvon padalle uuden omistajan. Arvonta päättyy lauantaina 9.3 klo:19. Onnea arvontaan!
Arvonnan voitti Mari Saarela, onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille!
Aika hieno pata ominaisuuksiltaan. Minun haudutuspadassani on vain kolme säätöominaisuutta eikä ollenkaan ajastinta. Erilaiset ominaisuudet mahdollistavat monipuolisemmat kokkaukset tai ainakin helpottavat sitä. :)
VastaaPoistatiia.korkiakoski@windowslive.com
Liila.lumoava@gmail.com
VastaaPoistasanna.kokkonen89@gmail.com
VastaaPoistaelisa(piste)kilpivaara(at)gmail(piste)com
VastaaPoistareijalin@icloud.com
VastaaPoistaNam mikä resepti :). Enpä oo aikasemmin kuullut tällasesta keitosta. Menee heti kokeiluun. hellunen416@gmail.com
VastaaPoistapaivijs@gmail.com
VastaaPoistaTää tulis kyllä kovaan käyttöön!
VastaaPoistatittuliini@gmail.com
Olen katsonut messuilla Areenassa. En vain malttanut ostaa. Kiinnostaa edelleen. T. Irma
VastaaPoistaMukana ollaan! laurajkoskinen@hotmail.com ����
VastaaPoistaTuollaselle olis kyllä tarvetta, koska taloudessa ertyisruokavaliolla oleva lapsi ja pitää monet ruuat keretä tekemään kerralla :)
VastaaPoistamika.turunen88@gmail.com
aaro.suominen@gmail.com
VastaaPoistakaisa.mi@gmail.com
VastaaPoistaJannnapee(at)outlook.com
VastaaPoistasonjavalja@hotmail.com
VastaaPoistaNäppärä olisi!
VastaaPoistasarkelaannemari@gmail.com
Olisi kyllä hieno ja tarpeellinen pata
VastaaPoistaOlen kuullut painekeittimestä niin paljon hyvää. Kokeilisin ensimmäisenä jotain mureaa naudanlihaa thai maustettuna. �� henna.rajahalme@hotmail.com
VastaaPoistaOlen kuullut painekeittimestä niin paljon hyvää. Ensimmäisenä kokeilisin mureaa naudanlihaa thai maustettuna. henna.rajahalme@hotmail.com
VastaaPoistaMinulla on tavallinen CrocPot joka on varsinkin talvella kovassa käytössä. Lihapadat on talvista hemmotteluruokaa. Tuosta painepotista en ole aikaisemmin kuullutkaan.
VastaaPoistavirpi.kk71@gmail.com
VastaaPoistaficolorstars@gmail.com
VastaaPoistaMukana arvonnassa! Kiva, vähän erilainen bataattikeitto.
VastaaPoistajanskur@gmail.com
postin.tuomaa@gmail.com
VastaaPoistaOsaiskohan tuota edes käyttää..?
VastaaPoistasari.vesterinen@gmail.com
jaana.kujapelto@hotmail.com
VastaaPoistaOis kyllä tarpeen ja tuommosta oon katsellut jo pitkään.
VastaaPoistamirkaheininen@gmail.com
Olisipa kiinnostava päästä kokeilemaan risoton valmistamista tällä :) riigxx@gmail.com
VastaaPoistakirsi.helm(a)gmail.com
VastaaPoistasokojasu@gmail.com
VastaaPoistaJohan olis! merja.ivaska@gmail.com
VastaaPoistaelma.mattila@gmail.com
VastaaPoistakaisa(at)latomaki(piste)fi
VastaaPoistaOispa hulppee vekotin! Mukaan kivaan arvontaan :)
VastaaPoistanelliina(@) yahoo.com
Oon tehnyt monenlaisia kasviskeittoja, mutta appelsiinia en ole vielä keksinyt lisätä mukaan! Hyvä idea. Mukana arvonnassa :) 3rikatms(at)gmail.com
VastaaPoistatiikerikivi(a)gmail.com
VastaaPoistaHaudutuspadasta oon haaveillut iät ja ajat, olisi kiva päästä kokeilemaan sillä nyhtöpossua uunin sijasta!
Tämä kyllä varmasti helpottaisi lapsiarkea! :)
VastaaPoistaKokeillaan onnea: sillyop@gmail.com
mirva.riihimaki@gmail.com
VastaaPoistamari.saarela93@gmail.com
VastaaPoista