5.3.2019

Bataatti-appelsiinikeitto Crock-Pot Express Multicookerilla






*Yhteistyössä Crock-Pot The Original Slow Cookerin kanssa.

Postauksen lopussa on arvonta....

Minulta kysyttiin haluaisinko testata uutta Crock-Pot Express Multicookeria ja tottakai halusin. Tässä monitoimisessa Crock-Pot painekeittimessä on kahdeksan esisäädettävää toimintoa, joiden ansiosta on helppo valmista patoja, risottoa, jälkiruokia, jogurttia, keittoa ja paljon muuta. Painekeittämisen lisäksi sillä voi ruskistaa ja hauduttaa. Keittoastian non-stick-pinnoite on helppo puhdistaa valmiiksi seuraavaa ateriaa varten. Voit laittaa edellisenä iltana raaka-aineet keittoastiaan, nostat jääkaappiin ja töihin lähtiessä nostat keittoastian pataan porisemaan, näin sinulla on valmis ruoka kotiin palatessasi.

Jos haluat hauduttaa ilman painetta, niin se onnistuu SLOW COOK toiminnolla, tällöin myös höyryventtiili täytyy olla vapautettuna eli auki. Koska laiteessa voi kuitenkin muodostua jonkin verran painetta kypsennyksen aikana. Tämä toiminto kypsentää samalla tavalla kuin tavalliset haudutuspadat käyttämällä alhaista lämpötilaa ja pitkää kypsennysaikaa, jolloin ruosta tulee mureaa.

Paineella tehtäessä paine tulee vapauttaa kypsennyksen lopuksi, ennen kannen aukaisua. Kun kypsennyssykli on päättynyt, anna monitoimipadan vapauttaa paine vipuventtiilin kautta. Laite jäähtyy vähitellen itsekseen. Odota vähintään 10 minuuttia kypsennyksen päätyttyä ja napsauta sitten höyrynpoistoventtiilin kieleke vapautusasentoon patalappua apuna käyttäen. Varo kuitenkin ettei kuuma höyry polta!

Painekeittimen avulla on erittäin helppoa tehdä haudutettavasta ruoasta pikaruokaa. Vanhemman tyyppiset painekeittimet eroavat kuitenkin nykyaikaisista digitaalisista muunnoksista. Uusia painekeittimiä, kuten Crock-Pot Express Multicooker on entistä paljon yksinkertaisempaa ja turvallisempaa käyttää. Tästä huolimatta kannattaa muistaa alla mainitut neljä seikkaa tutuessasi tähän uuteen keittiövarusteeseen:

1. ÄLÄ TÄYTÄ PATAA YLI MAKSIMIRAJAN
Monet ruoka-aineet, kuten riisi, pavut ja ryynit paisuvat valmistuksen aikana ja voivat aiheuttaa ongelmia keitintä avattaessa. Suositus on, että täytät padan enintään puolilleen.

2. VARO KUUMAA HÖYRYÄ
Painekeittimen paine laskee automaattisesti suljetussa tilassa valmistuksen päätyttyä, mutta siihen saattaa mennä aikaa jopa 15 minuuttia. Halutessasi nopeuttaa tätä prosessia voit päästää höyryä manuaalisesti kiertämällä höyryventtiiliä. Nopea avaaminen estää herkkien vihannesten liian kiehumisen ja säilyttää vähärasvaisen lihan mehukkuuden. Toisaalta taas vähemmän herkille ruoille on eduksi antaa niiden levätä hellävaraisen avaamisen aikana.

3. PUHDISTA TIIVISTE
Kannen tiivisteen tehtävänä on taata, että pata toimii kunnolla. Sen vuoksi voi olla hyväksi puhdistaa se säännöllisesti, erityisesti mikäli pataa käytetään useita kertoja viikossa. Suositus on, että tiiviste vaihdetaan normaalikäytössä noin kerran vuodessa.

4. KÄYTÄ PADASSA RIITTÄVÄSTI NESTETTÄ
Crock-Pot Express Multicooker tarvitsee vähintään 2,5 dl nestettä, jotta se voi kehittää riittävän paineen. Ellet halua valmiin ateriasi sisältävän runsaasti vettä, voit lisätä jauhoja, maizenaa tai kermaa, kunnes olet saanut aikaan toivotun koostumuksen.

HÖYRYTTÄMINEN
Jos haluat höyryttää, niin lisää kypsennysastiaan 2,5 dl vettä ja aseta kypsennysritilä. Varmista, että veden pinta on juuri ritilän alapuolella, jotta vesi ei koske ruokaan. Aseta ainekset kypsennysritilälle. Laita höyrynpoistoventtiili suljettuun asentoon. Paina STEAM painiketta ja säädä aikaa ja painetta tarpeen mukaan. Paine on lisättävä ennen kypsennyksen aloittamista. Paineen lisäyksen aikana näytössä näkyy HEAt mutta laskuri ei ole vielä käynnistynyt. Kun riittävä paine on saavutettu, HEAt poistuu näytöstä ja laskuri käynnistyy. Kun määritetty kypsennysaika on kulunut, monitoimipata antaa äänimerkin ja vaihtaa automaattisesti KEEP WARM asetukseen. Näyttöön tulee kypsennysajan sijaan uusi ajastin, joka laskee enintään 4 tuntia tai kunnes START/STOP  painiketta painetaan. 


Kun kypsennät riisiä, käytä RICE/RISOTTO toimintoa. Se sopii kaikentyyppiselle valkoiselle ja tummalle riisille. Koska riisi laajenee kypsentäessä, täytä kypsennysastia enintään puolilleen. Lisää huuhdeltu riisi kypsennysastiaan, lisää tarvittava määrä vettä. Napsauta höyrynpoistoventtiili suljettuun asentoon. Paine on lisättävä ennen kypsennyksen aloittamista samalla tavalla, kuin höyryttäessä.

BATAATTI-APPELSIINIKEITTO

750 g bataattia
1 sipuli
tilkka öljyä
1 appelsiini
1 rkl tuoretta lipstikkaa
8dl vettä
1 knorr liha fondi

1. kuori bataatti ja pilko, lisää pilkottuna pataan
2. silppua sipuli ja kuullota tilkassa öljyä ja lisää pataan
3. pese appelsiini huolella (itse pesin miedolla fairy-vedellä)
4. raasta appelsiini ja sen jälkeen rupista mehut, lisää raastetut kuoret ja mehu pataan
5. lisää myös vesi ja liha fondi
6. kansi kiinni, höyrynpoistoventtiili kiinni
7. paina SOUP toimintoon ja aseta 30 minuuttia aikaa
8. kun 30 minuuttia on kulunut odota 10 minuuttia ja päästä paineet padasta pois patalappua apuna käyttäen, jonka jälkeen voit avata kannen
9. anna keiton jäähtyä hetki ja aja blenderillä sileäksi











ESIASETETUT AJAT:
STEAM – 10 minuuttia on esiasetettu aika. Voit muuttaa sitä 3 minuutista 1 tuntiin. 3 minuuttia on lyhyin keittoaika Crock-Pot -painekeittimessä. Jos haluat keittää lyhyemmän ajan kuin 3 minuuttia sinun on asetettava ajastin ja painettava pysäytyspainiketta halutun minuuttimäärän mukaan.
SOUP – 30 minuuttia. 5 minuutista 2 tuntiin
POULTRY – 15 minuuttia.  15 minuutista 2 tuntiin
BEAN/CHILI – 20 minuuttia.  5 minuutista 2 tuntiin
MEAT/STEW – 35 minuuttia. Säädettävä aikajakso 15 minuutista 2 tuntiin
MULTIGRAIN – 40 minuuttia.  10 minuutista 2 tuntiin
RIS/RISOTTO – 12 minuuttia matala paine.  6 minuutista 30 minuuttiin
DESSERT – 10 minuuttia matala paine.  5 minuutista 2 tuntiin
YOGHURT – ei painekeitintoiminto – alhainen lämpötila 8 tuntia.  6 tunnista 12 tuntiin
SLOW COOK – ei painekeitintoiminto – korkea lämpötila 4 tuntia.  30 minuutista 20 tuntiin. Lämpötila säädetään korkean ja matalan välillä.
BROWN/SAUTÉ – ei painekeitintoiminto – korkea lämpötila 30 minuuttia.  5 minuutista 30 minuuttiin. Lämpötila säädetään korkean ja matalan välillä.
KEEP WARM – ei painekeitintoiminto – lämmin lämpötila 4 tuntia.  30 minuutista 4 tuntiin.
Voit pitää esiasetetut ajat, jotta tiedät ennen kuin valitset painikeen keittoaikaa ja painetasoa varten.





***Arvonta***

Osallistu arvontaan jättämällä kommenttikenttään mailiosoitteesi, jotta saan voittajaan yhteyden. Jos en tavoita arvonnan päätyttyä voittajaa kahden päivän sisällä, arvon padalle uuden omistajan. Arvonta päättyy lauantaina 9.3 klo:19. Onnea arvontaan!



Arvonnan voitti Mari Saarela, onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille!









39 kommenttia :

 1. Aika hieno pata ominaisuuksiltaan. Minun haudutuspadassani on vain kolme säätöominaisuutta eikä ollenkaan ajastinta. Erilaiset ominaisuudet mahdollistavat monipuolisemmat kokkaukset tai ainakin helpottavat sitä. :)

  tiia.korkiakoski@windowslive.com

  VastaaPoista
 2. Liila.lumoava@gmail.com

  VastaaPoista
 3. sanna.kokkonen89@gmail.com

  VastaaPoista
 4. elisa(piste)kilpivaara(at)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 5. Nam mikä resepti :). Enpä oo aikasemmin kuullut tällasesta keitosta. Menee heti kokeiluun. hellunen416@gmail.com

  VastaaPoista
 6. paivijs@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Tää tulis kyllä kovaan käyttöön!
  tittuliini@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Anonyymi13.37

  Olen katsonut messuilla Areenassa. En vain malttanut ostaa. Kiinnostaa edelleen. T. Irma

  VastaaPoista
 9. Anonyymi13.38

  Mukana ollaan! laurajkoskinen@hotmail.com ����

  VastaaPoista
 10. Tuollaselle olis kyllä tarvetta, koska taloudessa ertyisruokavaliolla oleva lapsi ja pitää monet ruuat keretä tekemään kerralla :)
  mika.turunen88@gmail.com

  VastaaPoista
 11. aaro.suominen@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Anonyymi14.45

  kaisa.mi@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Jannnapee(at)outlook.com

  VastaaPoista
 14. sonjavalja@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Anonyymi16.49

  Näppärä olisi!
  sarkelaannemari@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Olisi kyllä hieno ja tarpeellinen pata

  VastaaPoista
 17. Anonyymi17.34

  Olen kuullut painekeittimestä niin paljon hyvää. Kokeilisin ensimmäisenä jotain mureaa naudanlihaa thai maustettuna. �� henna.rajahalme@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Anonyymi17.35

  Olen kuullut painekeittimestä niin paljon hyvää. Ensimmäisenä kokeilisin mureaa naudanlihaa thai maustettuna. henna.rajahalme@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Minulla on tavallinen CrocPot joka on varsinkin talvella kovassa käytössä. Lihapadat on talvista hemmotteluruokaa. Tuosta painepotista en ole aikaisemmin kuullutkaan.

  VastaaPoista
 20. virpi.kk71@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Anonyymi17.53

  ficolorstars@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Anonyymi17.57

  Mukana arvonnassa! Kiva, vähän erilainen bataattikeitto.
  janskur@gmail.com

  VastaaPoista
 23. postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Osaiskohan tuota edes käyttää..?
  sari.vesterinen@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Anonyymi19.14

  jaana.kujapelto@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Anonyymi20.47

  Ois kyllä tarpeen ja tuommosta oon katsellut jo pitkään.
  mirkaheininen@gmail.com

  VastaaPoista
 27. RiikkaR21.48

  Olisipa kiinnostava päästä kokeilemaan risoton valmistamista tällä :) riigxx@gmail.com

  VastaaPoista
 28. kirsi.helm(a)gmail.com

  VastaaPoista
 29. sokojasu@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Johan olis! merja.ivaska@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Anonyymi8.25

  elma.mattila@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Anonyymi10.43

  kaisa(at)latomaki(piste)fi

  VastaaPoista
 33. Anonyymi14.32

  Oispa hulppee vekotin! Mukaan kivaan arvontaan :)
  nelliina(@) yahoo.com

  VastaaPoista
 34. Erika16.31

  Oon tehnyt monenlaisia kasviskeittoja, mutta appelsiinia en ole vielä keksinyt lisätä mukaan! Hyvä idea. Mukana arvonnassa :) 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 35. Hydrangea22.37

  tiikerikivi(a)gmail.com

  Haudutuspadasta oon haaveillut iät ja ajat, olisi kiva päästä kokeilemaan sillä nyhtöpossua uunin sijasta!

  VastaaPoista
 36. Anonyymi14.20

  Tämä kyllä varmasti helpottaisi lapsiarkea! :)

  Kokeillaan onnea: sillyop@gmail.com

  VastaaPoista
 37. mirva.riihimaki@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Anonyymi12.35

  mari.saarela93@gmail.com

  VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful