23.4.2019

Kaksosten synttärit







*Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Torni Tampere 


Kaksoset täyttivät 12 vuotta ja lähdimme juhlistamaan synttäreitä Tampereelle. Matkustimme junalla, joka on lasten mielestä aina yhtä hauskaa ja jännittävää. Sitä se kyllä on myös äidinkin mielestä, varsinkin jännittävää 😂 Työni puolesta matkustan useinkin junalla, mutta ei siihen en vain totu, joka kerta jännittää vähintäänkin yhtä paljon. Yövyimme Torni hotellissa. Hotellin vastaanottoon saapuessamme iloinen ja lämminhenkinen virkailija otti meidät vastaan. Saavuttuamme huoneeseen kaksosia odotti iloisen herkullinen yllätys, josta molemmat pojat olivat otettuja, yllättyneita ja onnellisia. Kovasti pohtivat, että mistä hotelli tiesi, että heillä oli ollut syndet 😉 Kylpyamme oli plussaa ja pojat kylpivätkin heti olan takaa, kylpyjä ehdittin ottaa vierailun aikana peräti kuusi kappaletta 😁 Rakastan itsekin kylpeä runsaassa vaahdossa ja olla vain, ihana tapa rentoutua ja ladata akkuja. 

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on kunnianosoitus Tampereelle ja tamperelaisuudelle, kaupungin historialle, ilmiöille ja arvoille. Tampereen vaiherikasta historiaa, kulttuuriperinnettä ja nykypäivää esitellään monipuolisesti hotellin eri tuote- ja palveluratkaisuissa sekä arkkitehtuurissa ja sisustuksessa. Hotellin kertomaa tarinaa on ollut mukana luomassa joukko tamperelaisia yhteistyökumppaneita, joiden kädenjälki näkyy lukuisin eri tavoin hotellissa.  

Hotellin julkisivua koristava Signaali-valoteos juhlistaa Tampereen historiaa, syttyihän Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölamppu nimenomaisesti Tampereella Finlaysonin tehtaalla vuonna 1882. 

Uudisrakennuksen arkkitehtonisilla ratkaisuilla on haluttu korostaa rakennuksen tornimaisuutta ja saavuttaa veistoksellinen muoto. Kerrosten ei haluttu olevan selkeästi laskettavissa, kuten perinteisissä kerrostaloissa. Karkeassa kivipinnassa ja vapaassa julkisivusommittelussa voi nähdä viittauksia myös Tampereen keskustan rakennusten tyylisuuntiin. Tumma sävy tuo uudisrakennukseen häivähdyksen veturitallien menneisyydestä lisäten samalla toivottua särmää ja dramatiikkaa. Vuonna 1874 valmistuneet, museoviraston suojelemat veturitallit kunnostettiin hankkeessa uuteen loistoon. Tamperelaisuus on vahvasti mukana hotellin uniikeissa tekstiileissä, tapeteissa ja kerroskäytävien materiaaleissa. Myös yksi hotellin teemoista, uudistumista kuvaava Feeniks-lintu, nähdään yhtenä sisustuksen teemana. Kaupungin teollisesta historiasta muistuttavat hotellihuoneiden yhtenä pintamateriaalina käytetty betoni ja kylpyhuoneiden tummat kaakelipinnat. Nykyaikaan viittaavat modernit kalusteet ja tapetit.

UKKO-PEKKA 1022 Hotellin sisääntuloaulaa koristaa Veturi-teos, eli Ukko-Pekka 1022. Lokomon valmistaman viimeisen Ukko-Pekka-sarjan veturin numero oli 1021. Tämä seinällä oleva höyryveturi on ikään kuin höyryveturisarjan se kaikista viimeisin, sillä se on tehty Tampellan alueella sijaitsevassa pajassa, jossa myös aikanaan valmistettiin vetureita. Siksi taottu höyryveturi on saanut sarjassa numeron 1022.

Hotellissa on Pohjoismaiden suurin taiteen myyntinäyttely, Torni Galleria, joka on kunnianosoitus tamperelaiselle taiteelle ja paikallisille taiteen tekijöille. Hotellihuoneissa ja huonekerrosten käytävillä on esillä yhteensä yli 300 teosta Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijoilta. Galleriassa on edustettuna 22 eri taiteilijaa, ja kunkin taiteilijan teoksille on varattu yksi huonekerros. Kaikki teokset ovat ostettavissa. Tamperelaisen seppämestarin Jorma Dahlströmin käsin takomia töitä on hotellissa kuusi.













Poikani ottama kuva↥













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful