Kevään herkullinen viinitapahtuma starttaa taas 13.5-26.5.2019. Riesling & Spätburgunder on ravintolatapahtuma ympäri Suomen. Riesling & Spätburgunder-viikoilla ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Kampanjan aikana ravintoloissa on tarjolla keväisiä erikoismenuita viinien kera. Monet ravintolat ovat hankkineet varta vasten viikoille harvinaisia viinejä oman maahantuontinsa kautta. Ravintoloissa on erilaisia tastingeja ja luvassa on myös saksalaisten viinitilallisten vierailuja.
Tampereen seuraavat ravintolat osallistuvat Riesling viikoille
Armas Viinikuppila
Champagne Bar Santé
Deli 1909 & Wine Bar
Finlaysonin Palatsi
Gastropub Tuulensuu
Ravinteli Bertha
Ravinteli Huber
Ravintola Henriks
Ravintola Näsinneula
Ravintola Periscope
Ravitsemisliike Aisti
Sasor Restaurant & Winebar
Winebridge
Tässä esiteltynä teille Huberin, Henriksin ja Näsinneulan annokset. Huberista aloitin kierroksen, jossa en muuten ollutkaan aijemmin käynyt. Olin neitsytmatkalla koko ravintolan suhteen. Huberhan on tunnettu liharavintola Tampereella, jossa on kotimaista, meheväksi marmoroituneita lypsylehmän lihaa. Lihat mureutetaan dry aged-kaapeissa ravintolasalissa. Kaikki annokset valmistuvat puuhiili-grillissä, taidankin tietää kenet lihaa rakastavan ystäväni vien kyseiseen ravintolaan syömään seuraavan kerran 😉 Maistelussa meillä oli kolme heidän alkuruokaa: valkoista parsaa, voikastiketta ja kirjolohenmätiä. Sekä lämminsavustettua nieriää, skagenia ja mallasta. Ja tartar, kananmunaa ja sipulia. Ihan ehdoton suosikkini oli nieriä annos, tykkäsin myös parsa annoksesta. Tartarista en välittänyt, mutta en olekkaan tartarin ystävä ollenkaan. Huberissa oli minusta tosi kivasti viinit ajateltu, kun itse sai maistella ja makustella mikä viini sopisi omasta mielestään minkäkin annoksen kanssa. En ole makeiden viinien ystävä, mutta nyt jostain syystä makea J.B Becker auslese valkoviini sopi todella hyvin nieriän kanssa.
Henriksissä maistelussa oli Alkuun parsakeittoa, savustettua madetta ja mateen maksaa, annos oli todella hyvää. Rakastan parsakeittoa, kun sen oikein tekee ja Henriks osaa sen kyllä! Pääruuaksi oli savustettua ahventa, kevään kasviksia ja beurre blanc kastiketta ja kyllä tämä annos oli kans mielestäni varsin onnistunut. Jälkiruuaksi maistelussa oli raparperipiirasta, parsa-macha jäätelöä ja marinoitua raparperia. Tämä jälkkäri annos oli makuuni oikein mieluinen. Kierroksella tosin piirakan täyte oli liian kiinteää, liikaa liivattetta, josta kerroin ravintolalle. He pahoittelivat tilannetta ja kertoivat, että sellaista piirakan ei kuuluisi olla ja pyysivät minua maistamaan piiraan uudeleen. Kävin maistamassa piiraan uusiksi ja se oli ihan täydellistä, täytteen koostumus oli täydellinen, juuri sellainen kuin sen kuuluukin olla. Parhain viineistä mielestäni oli puoli kuiva hedelmäinen Scmitges 2017 riesling trocken. Sekä raikas hedelmäinen kuohari Spürnasen Riesling Brut 2016, jonka tuoksussa persikan vivahteita.
Oman kierroksen parhaat annokset löytyivät mielestäni Näsinneulasta. Alkuun oli korvasienikeittoa kera konjakki-maitovaahdon ja tuoreen ruohosipulin. Tämä oli tosi hyvää ja tämä on minulta paljon sillä inhoan sieniä. Alkuruokana myös ryöpättyä valkoista parsaa, briossia, parsaveloute, graavattua keltuaista, pikkelöityä punasipulia, ryöpättyä sitruunaa, sitruunahilloketta, raparperivaahtoa. Pääruoaksi paistettua siikaa, siianmätivinegrettiä, vihreä parsarisotto, miniluumutomaatti confit, retiisiä, kevätsipulia. Tämä annos oli upean näköinen ja maistui todella hyvältä, tätä tahtoo lisää! Ja jälkkärikään ei kylmäksi jättänyt, ihanan raikas! vaniljabavaroise, raparperisorbetttia, vanilja-mantelicrumble ja paahdettua valkosuklaata. Viineistä maistuvempia oli kuiva persikkainen ja sitruksinen grans-fassia 9 riesling, jota kypsytetään terästankeissa 6 viikkoo, 9,5%, loistava kesäviini! Sekä puolikuiva mandariinin ja sitruksen vivahteinen Paulinshof Weingut riesling 2017.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti