tiistai 11. kesäkuuta 2019

Raparperimuffinssit mansikka sydämellä ja raparperi-mansikkapiirakka








* Kaupallinen yhteistyö GRAMin kanssa

Raparperi on ensimmäisiä herkkuja mitä kasvimaalta saa poimia käyttöön. Nyt kun satoa on tullut jo ihan reilustikkin saa niistä tehtyä ihanan meheviä muffinseja ja piirakoita. Mansikan valitsin raparperille kaveriksi tuomaan makeutta. Tästä samasta taikinasta saat tehtyä 12 kpl muffinseja sekä 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakan. Piirakan päälle vielä kerros vaniljarahkaa ja herkkuhetki on taattu! Leivonnaiset paistoin GRAMin uunillani, jossa on helppo pyrolyysipuhdistus. Pääsen kokonaan uunin puhdistamisen vaivasta. Pyrolyyttinen puhdistus tarkoittaa, että uuni lämmitetään noin 500 °C:n lämpötilaan, jossa rasva ja ruokajäämät palavat pois. Jäähtymisen jälkeen riittää, että uunitila pyyhitään kostealla liinalla. Uuniluukku lukkiutuu automaattisesti puhdistuksen aikana. Uuniin on saatavilla lisävarusteina teleskooppivarret. Uunin tukevat teleskooppivarret takaavat ruoanvalmistuksen mukavuuden ja turvallisuuden. Ei tarvitse kurotella ruokaa uunista. EcoFunction sammuttaa uunin automaattisesti n.5 minuuttia ennen valmistuajan päättymistä. Sen jälkeen käytetään jälkilämpöä, joka säästää energiaa vaikuttamatta lopputulokseen. Jos haluat, että liesi hoitaa työn puolestasi, jotta sinä voit keskittyä muihin asioihin, valitse ylellisen Platinum-sarjan ohjelmoitava liesi. Voit valita lasikeraamisen lieden, pyrolyysilieden tai induktiolieden. Niissä kaikissa on runsaasti käteviä toimintoja, kuten Touch-Timer-ajastintoiminto. Joissakin malleissa on lisäksi paistolämpömittari tai pisteinduktio, jossa keittoalueet on merkitty pienin kuvakkein. Se lisää joustavuutta, kun kattilan tai pannun tarvitsee vain peittää keittoalueen pieni merkki.


Muffinssit 

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
1½ dl kermaa
100g kermaviiliä
100g voisulaa
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjahoja

3 dl raparperipaloja
1 dl mansikoita

1. vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat ja sokeri
2. sulata voi ja anna jäähtyä
3. sekoita kuivat aineet keskenään
4. lisää kaikki loput aineet taikinaan ja sekoita varovasti hyvin sekaisin
5. annostele taikinaa 3/4 vuokiin
6. paina puolikas mansikka keskelle (jos käytät jäisiä, lisää mansikka jäisenä, myös tuoreet käyvät)
7. ripottele raparperinpalat vielä vuokiin
8. paista 200 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes kypsää





Piirakka

3 dl raparperiä
1 dl mansikkaa
200g vaniljarahkaa

1. levitä loppu taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan voideltun ja jauhotettuun piirakkavuokaan
2. rippottele päälle raparperit ja mansikat
3. notkista rahkaa purkissa pyöräyttämälla sitä lusikalla
4. laita kasoja kauttaaltaan piirakan päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi
5. paista kiertoilmalla 175 asteessa noin 30 minuuttia










Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful