torstai 4. syyskuuta 2014

Mustikka-valkosuklaakakku


Meillä tuli mieheni kanssa 31.7.2014 10v. hääpäivä jonka kunniaksi kehittelin meille kakku reseptin. Ja olen erittäin tyytyväinen reseptiini joka sai paljon kehuja kaikilta jotka tätä maistoivat. Kakussa pääsee oikeuksiin niin valkosuklaa kuin mustikkakin. Suosittelen kokeilemaan !

Pohja:


2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g margariiniä
1 dl maitoa
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jäähtynyt margariinisula ja maito vaahtoon. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää ne sihvilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota 25cm irtopohjavuoka ja kaada taikina sinne. Paista 200*c n.15min tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja laita vuuan ympärille, pohjan alle myös leivinpaperi. Kostuta varovasti mustikkamehulla tai sokerivedellä, ihan vain muutamia ruokalusikallisia kauttaalleen. Valmista täyte ja kaada kostutetun pohjan päälle. Ja laita jääkaappiin (kelmu päälle, ettei ota jääkaapista makuja) Koristele kakku pensasmustikoilla ja mustikoiden päälle valkosuklaa raidoitus.


Täyte:

2½ dl mustikkasosetta (ite käytin pakastettuja mustikoita joita mikrotin kunnes olivat sulia ja painelin sihvilän läpi)
2½ dl floora vispiä
1½ dl ranskankermaa
1½ fariinisokeria
260 g pandan valkosuklaata
3½ tl liivatejauhetta (käyttämäni dr.oetkerin 1tl jauhetta vastaa 2 liivatelehteä)
½-1 dl vettä

Vaahdota vispikerma ja fariinisokeri. Lisää joukkoon ranskankerma ja mustikkasose. Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon. "kiehauta" liivatejauhe vesitilkassa (ÄLÄ keitä!). Suklaan saa helpoiten sulaksi, kun laittaa lautaselle (ei suklaapaloja päällekkäin) ka mikroom 30 sekunttia kerrallaan, sulata kunnes kokonaan sulannut.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful