4.9.2014
Mustikka-valkosuklaakakku
Meillä tuli mieheni kanssa 31.7.2014 10v. hääpäivä jonka kunniaksi kehittelin meille kakku reseptin. Ja olen erittäin tyytyväinen reseptiini joka sai paljon kehuja kaikilta jotka tätä maistoivat. Kakussa pääsee oikeuksiin niin valkosuklaa kuin mustikkakin. Suosittelen kokeilemaan !
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g margariiniä
1 dl maitoa
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jäähtynyt margariinisula ja maito vaahtoon. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää ne sihvilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota 25cm irtopohjavuoka ja kaada taikina sinne. Paista 200*c n.15min tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja laita vuuan ympärille, pohjan alle myös leivinpaperi. Kostuta varovasti mustikkamehulla tai sokerivedellä, ihan vain muutamia ruokalusikallisia kauttaalleen. Valmista täyte ja kaada kostutetun pohjan päälle. Ja laita jääkaappiin (kelmu päälle, ettei ota jääkaapista makuja) Koristele kakku pensasmustikoilla ja mustikoiden päälle valkosuklaa raidoitus.
Täyte:
2½ dl mustikkasosetta (ite käytin pakastettuja mustikoita joita mikrotin kunnes olivat sulia ja painelin sihvilän läpi)
2½ dl floora vispiä
1½ dl ranskankermaa
1½ fariinisokeria
260 g pandan valkosuklaata
3½ tl liivatejauhetta (käyttämäni dr.oetkerin 1tl jauhetta vastaa 2 liivatelehteä)
½-1 dl vettä
Vaahdota vispikerma ja fariinisokeri. Lisää joukkoon ranskankerma ja mustikkasose. Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon. "kiehauta" liivatejauhe vesitilkassa (ÄLÄ keitä!). Suklaan saa helpoiten sulaksi, kun laittaa lautaselle (ei suklaapaloja päällekkäin) ka mikroom 30 sekunttia kerrallaan, sulata kunnes kokonaan sulannut.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti