Nostan tätä reseptiä, joka on 2014 kirjoiteltu tänne blogiini. Koska nämät ovat vaan niin ihania piparkakkuja! Etsiskelin siis vuonna 2014 jotain uutta ohjetta piparkakuille. Aikani etsiessä kokeiltavan kuuloista reseptiä, niin silmiini osui Piparkakkutalonakka blogista kyseinen resepti. Resepti on vuodelta 1929, kuten nimikin kertoo mureat piparkakut, niin niitä ne juuri olivat. Tämä ohje tosiaan on niin hyvä, että tuli jäädäkseen mun reseptiikkaan. Taikina tosin on hieman haastavampi leipoessa, mutta lopputulos kuitenkin palkitsee. Muistat vain käyttää paljon jauhoja kaulimisvaiheessa, ettei tartu pöytään. Ihan pienten lasten kanssa yhdessä leipomiseen ei tämä ohje ole ehkä paras mahdollinen.
Ohje:
2dl siirappia
2tl kanelia
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
½ tl jauhettua maustepippuria
425g pehmeää voita
425g sokeria
425g sokeria
1 kananmuna
2dl vaahdotettua vispikermaa
4tl soodaa
n.1kg vehnäjauhoja
1. Siirappi ja mausteet kiehautetaan ja jäähdytetään
2dl vaahdotettua vispikermaa
4tl soodaa
n.1kg vehnäjauhoja
1. Siirappi ja mausteet kiehautetaan ja jäähdytetään
2. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan
3. Lisää kananmuna joukkoon hyvin sekoitettuna, samoin jäähdytetty siirappi ja vaahdotettu kerma
4. Viimeiseksi lisätään jauhot,
lisää aluksi 2dl vehnäjauhoja joihin on sooda sekoitettu ja lisää loput jauhot vähän kerralla
5. Laita taikina lepäämään jääkaappiin yön yli
6. Paista 200'c n.5-10min paksuudesta riippuen
7. Mitä ohuempi piparit ovat sitä pareampia niistä tulee
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti