14.2.2019

Muffinsit yllätys sydämellä















Minä kun tykkään niistä helpoista ohjeista, joissa ei tarvitse kuin kaikki aineet vain sekoittaa ilman vaahdottamista sun muuta. Nooh halusin tehdä myös muffinsseillekkin sellaisen ohjeen ja jotka tulevat kädenkäänteessä. Oiva tarjottava vaikka yllätysvieraille. Ohjeesta tulee 12kpl isoja muffinseja. 

vinkki:1 jos haluat kuorruttaa muffinsit, voit tehdä jo vaikka edellisenä iltana dumle-kerman jääkaappiin ja seuraavana päivänä vaahdotat. Jos teet suklaasydämellä muffinseja ilman kuorrutusta, niin niitä ei kannattaa laittaa jääkaappiin sillä ne suklaayllätykset keskellä kovettuvat ikävästi ja sisällä oleva sydän ei pääse oikeuksiin, kannattaakin kuorruttaa tuoreet muffinsit juuri ennen tarjollepanoa.

vinkki 2:lisään myös välillä taikinaan yhden sitruunan raastetun kuoren ja 3 rkl puristettua sitruunamehua. Sitrunamehun lisään viimeisenä, kun olen jo taikina muut aineet saanut sekaisin. Tällöin en laita suklaasydäntä ollenkaan.

vinkki 3: Kokeilin tehdä satsin myös fazerin sinisellä sydämellä jossa tumma taikina. Taikinaan lisäsin muiden aineiden lisäksi 4tl tummaa kaakaota. Nämä olivat kans todella hyviä ja tämä tumma taikina sopi mainiosti fazerin sinisten konvehtien kanssa. 



Ohje:

4 dl vehnäjauhoja
2½dl sokeria
2½tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
1½ dl piimää
2tl vanilja-aromia
3 (M koon)  kananmunaa
1dl öljyä


12kpl-24kpl esim. dumleja, mars, snickers, geisha tai fazerin sinisiä konvehteja.

1. sekoita hyvin kaikki aineet keskenään 
2. annostele taikinaa 3/4 muffinsivuokiin
3. lisää vuokien keskelle kaksi suklaakonvehtia, mutta älä paina niitä ihan pohjaan asti 
4. paista 200'c n.15min
5. koristele jäähtyneet muffinsit haluamallasi tavalla



Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
½ pss. (110g) dumleja
100g mascarponea

1. suklata kattilassa kerma ja dumlet miedolla lämmöllä
2. jäähdytä jääkaappikylmäksi
3. vaahdota kylmä dumle-kerma
4. lisää mascarpone





                          












1 kommentti :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful