Minä kun tykkään niistä helpoista ohjeista, joissa ei tarvitse kuin kaikki aineet vain sekoittaa ilman vaahdottamista sun muuta. Nooh halusin tehdä myös muffinsseillekkin sellaisen ohjeen ja jotka tulevat kädenkäänteessä. Oiva tarjottava vaikka yllätysvieraille. Ohjeesta tulee 12kpl. Huom. jos haluat kuorruttaa muffinsit, voit tehdä jo vaikka edellisenä iltana dumle-kerman jääkaappiin ja seuraavana päivänä vaahdotat. Muffinseja ei kannattaa laittaa jääkaappiin sillä ne kovettuvat ikävästi ja sisällä oleva sydän ei pääse oikeuksiin, kannattaakin kuorruttaa tuoreet muffinsit juuri ennen tarjollepanoa.
Ohje:
4 dl vehnäjauhoja
1dl fariinisokeria
1dl siirappia
2tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
3/4dl kermaa tai maitoa
100g voisulaa
12kpl-24kpl esim. dumleja, mars, snickers, geisha tai fazerin sinisiä konvehteja (näitä saa mm. makuunista)
1. sekoita hyvin kaikki aineet keskenään
2. annostele taikinaa 3/4 muffinsivuokiin
3. lisää vuokien keskelle kaksi suklaakonvehtia, mutta älä paina niitä ihan pohjaan asti
4. paista 200'c n.15min
5. koristele jäähtyneet muffinsit haluamallasi tavalla
Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
½ pss. (220g) dumleja
100g mascarponea
1. suklata kattilassa kerma ja dumlet miedolla lämmöllä
2. jäähdytä jääkaappikylmäksi
3. vaahdota kylmä dumle-kerma
4. lisää mascarpone
Vasem.puoleinen on tehty ikean vuokaan & oik.puoleinen normi marketin muffinsivuokaan
Kokeilin tehdä satsin myös fazerin sinisellä sydämellä jossa tumma taikina. Taikinaan lisäsin muiden aineiden lisäksi 4tl tummaa kaakaota. Nämä olivat kans todella hyviä ja tämä tumma taikina sopi mainiosti fazerin sinisten konvehtien kanssa.
oioi! Tätä on pakko tesmiä! :p
VastaaPoista