24.10.2022

Joulumuorin herkkukakku myös gluteenittomana

 
 







Ihanan maukas ja pehmoinen kakku, 
joka vanhetessa vain paranee. 
Perinteinen piimäkakku mummon reseptivihkosta, 
niin hyvää ettei sanotuksi saa 😍 
Ohje on samalla munaton.


Ohje: (1,8 l vuokaan)

6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
1tl neilikkaa
1½tl kanelia
1tl inkivääriä
1½dl rusinoita
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa

1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää piimä ja siirappi
3. lopuksi voisula ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8l vuokaan
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.50 min


Suurensin ohjeen myös 2,4l sopivaan vuokaani

Ohje (2,4l vuokaan)

8dl vehnäjauhoja
2½dl sokeria
2½tl soodaa
1 1/3tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 1/3 inkivääriä
2 dl rusinoita
4dl piimää
2½ dl siirappia
260g voisulaa

Gluteenittomana:
Ohje:
5½ dl pullajauhoseosta (Viljatuote)
1 3/4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2tl kanelia
1½ tl inkivääriä
2 dl voisulaa
2 dl siirappia
3 dl piimää
1½ dl rusinoita

1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää piimä ja siirappi
3. lopuksi voisula ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8l vuokaan
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.50 min


Vinkkejä käyttäessäsi Nordig Waren kakkuvuokia 

 - voitele hyvin

-jauhota aina korppujauhoilla
- ei konepesua
- kumoa kakku heti miten uunista oton jälkeen








18 kommenttia :

  1. Anonyymi14.49

    Voiko noi rusinat jättää pois? Ei oikein nappaa rusinat missään muodossa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä voi. Kaksosille aina teenkin ilman rusinoita, kun hekään eivät niistä välitä :)

    VastaaPoista
  3. riikka20.01

    Saako sun blogia linkittää Facebookissa? :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä tänne blogiin tulla katselemaan kakkuja, tuo sydän on kyllä niin ihana :)

      Poista
  5. Anonyymi19.28

    Kiva kun laitoit vuokien koot! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Muhkeelta,hyvältä näyttää.ei oo syränvuoka ollutkaan hetkeen käytös,mut nyt huomenna on.Koklataan...

    VastaaPoista
  7. Anonyymi19.24

    Minkähänlainen kuorrute tähän sopisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän linkin alta paljastuu pehmeä piparkakku jossa vaniljainen kuorrutus. Mielestäni se voisi hyvin sopia myö tähän joulumuorin herkkukakkuun :)
      http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2014/11/pehmea-piparkakku.html

      Poista
  8. Näyttää ihanalta! Todella kaunis vuoka ! Mistä? :)

    VastaaPoista
  9. Tuolla vuoalla saa kyllä super kauniit kahvikakut <3 Esimerkiksi Ullanunelmasta löytyy :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi19.36

    Miten muuten säilytät tätä kakkua? Tein tänään ja tarkoitus olisi syödä jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi nyt vasta roskaposteista huomasin tämän kommentin, ihan huoneenlämmössä olen säilyttänyt 😊

      Poista
  11. Tuostahan saisi vegaaneillekin sopivan kakun jos käyttäisi esim voin tilalla vaikka öljyä tai kookosöljyä. Taitaisi 1dl-1,5dl riittää.

    VastaaPoista
  12. Anonyymi11.24

    No nyt uunissa, tein 2 x ohjeen samoilla lämpimillä. Toinen työkaverille, toinen työterveyden henkilökunnalle jouluherkuksi🧑‍🎄

    VastaaPoista
  13. Anonyymi21.43

    HeliMG: Hei! Eikö korppujauhoissa ole gluteenia? Millä erityisherkälle gluteenittomalle vuoka ”jauhotetaan”?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteenittomina löytyy myös korppujauhoja :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful