perjantai 9. joulukuuta 2016

Sulaneet lumiukko piparit




Tässä on ihastuttavat piparit, jotka maistuvat  lapsille ja aikuisille, joka on myös ihana lahjaidea. Näiden kuvan näin joskus vuosia sitten muistaakseni pinterestissä, jos en väärin muista. Osaan sisälle laitoin vihreitä kuulia ja osaan laitoin toffifee karkkeja.


Tarvitset:
piparkakkuja (gluteenittomana esim. nämät Semperin piparkakut)
marmeladi kuulia
pikeeriä

Laita puolikas kuula piparin päälle. Tee pikeeri ja kuorruta.

Pikeeri:
½ dl valkuaisia
2½ dl tomusokeria
½tl sitruunan mehua tai etikkaa (etikka ei pikeeristä maistu)

1. vaahdota valkuaiset, tomusokeri ja etikka löysäksi vaahdoksi
2. pursota pikeeriä kauttaalteen puolikkaan kuulan päälle ja vähän yli
3. jatka pikeerin vaahdottamista napakaksi vaahdoksi
4. värjää osa mustalla ja osa oranssilla pastavärillä ja koristele 

Vinkki:
* tuolla pikeeri määrällä koristelin myös muitakin pipareita, joten aika paljon saat tuolla ohjeella koristeltua :)





9 kommenttia :

  1. Tosi hyvä idea. Varmasti ovat suussa sulavia. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11/29/2017

    Kuinka kauan noi ihanuudet säilyy?

    VastaaPoista
  3. Ihana idea, pitääkin laittaa ylös, jos joulupöytään tekis 😍

    VastaaPoista
  4. Anonyymi12/07/2017

    Todella ihania! Eikö niitä kypsennetä uunissa? Raaka kananmuna epäilyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kypsennetä uunissa, suomalaisia kananmunia uskaltaa kyllä käyttää huoleti. Esim. majoneesiin, salaatinkastikkeisiin ja tiramisuunkinhan tulee raakaa-kananmunaa :)

      Poista
    2. Anonyymi12/07/2017

      Juu kerran vaan tulin niin kipeeksi, että en ole noita mainitsemiasi ruokia moneen vuoteen syönyt. Nämä näyttää kyllä siltä, että on pakko uskaltautua ja kokeilla :)

      Poista
  5. Anonyymi12/08/2017

    Tosi herkkuja..aijon kokeilla näitä. Kiitti ohjeesta. ��

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful