maanantai 23. tammikuuta 2017

Mustikkapiirakka (myös gluteenittomana)


Halusin ilahduttaa naapurin mummoa tällä herkullisella piiraalla. Tämä ohje ei petä koskaan. Ihan paras mustikkapiirakan ohje mitä olen maistanut. Testaa ihmeessä ja ihastu sinäkin. Ohjeesta tulee 30 palaa.

Tiesithän, että minut löytää myös pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Pohja:
230g pehmeää voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Levitä taikina uunipeltille leivinpaperin päälle. 

8dl jään kohmeisia mustikoita tai tuoreita

Lisää jään kohmeiset mustikan pohjan päälle.

Täyte:
4 prk (800g) kermaviiliä
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
Paista 200'c n.25min.


Vinkit:
* taikinaa levittäessä uunipeltille käytä reilusti vehnäjauhoja apuna, ettei taikina tartu käsiin. 
* voit tehdä kermaviilitäytteen ensin ennen, kuin levität jään kohmeiset mustikat pohjan päälle.
* paistoin kiertoilmauunissa
* normi uunissa paistessa lämpötila on n.20'c enemmän
* paistoaika on uuni kohtainen
Oman peltini sisämitat ovat n.39cm x 32cm
* anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamistä, niin saat kauniit palat
* jos käytät pakastemustikoita, laita ne jään kohmeisina päälle, muutoin uunissa uppoavat pohjaan.



Gluteenittomana


Pohja:
140g pehmeää margariiniä
1½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa
3/4dl viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1 ½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta

täyte:
2 prk. (400g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle:
n.2 dl mustikoita

Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja levitä voidellun ja jauhotettuun 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan. Käytä apuna reilusti pullajauhoseosta. Sekoita kermaviilitäyte valmiiksi ja kaada se pohjan päälle. Ripottele mustikat viimeisenä kermaviilitäytteen päälle. Paista 175'c n.25min. 

Vinkit:
* jos käytät pakastemustikoita. Älä anna sulaa niiden 
* pullajauhoseosta saat käyttää paljon apuna pohjan levityksessä
* tee ohuet reunat jotta keskelle jää enemmän taikinaa pohjaksi, onnistuu myös ilman reunojakin

37 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä :)

    VastaaPoista
  2. Toimiiko tuo täyte samallailla jos kermaviilin vaihtaa maitorahkaan? Osaatko sanoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii, mutta en ihan päikseen vaihtaisi vaan esim. 2prk. rahkaa (5oog) ja 2dl kermaa :)

      Poista
    2. Anonyymi6/01/2016

      Pitääkö kerma vaahdottaa? Kyselee ei-jauhopeukalo, mutta tahtoo kokeilla :)

      Poista
    3. Ei tarvitse vaahdottaa :) <3

      Poista
  3. Todella hyvä ohje, kiitos pehmeää ja todella maistuvaa..

    VastaaPoista
  4. näyttää niin täydelliseltä mustillapiirakalta!! <3

    VastaaPoista
  5. Anonyymi5/15/2016

    Moi! Ajattelin kysyä että kuinka paljon on 4 purkkia kermaviiliä? Asun ruotsissa niin onko täällä samat kermaviilit kun suomessa?

    VastaaPoista
  6. Moikka! Kermaviiliä tulee yhteensä 8oog :)

    VastaaPoista
  7. Jos teen piirakkavuokaan tuleeko taikinaa puolet? Mitä luulet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips :) Ehkä pieneen vuokaan olisi sopivan kokoinen määrä puolitettuna :)

      Poista
  8. Anonyymi5/16/2016

    Voiko tätä pakastaa?

    VastaaPoista
  9. Tuo koristelu ylimmässä kuvassa on niin kaunis, kaunein mustikkapiirakka mitä oon koskaan nähnyt ♥ Ja takuulla superhyvää tämä piirakka, NAM :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi5/29/2016

    On todella hyvän näköinen ja yritän saada äidin tekemään tuon herkullisen näköisen mustikka piirakan.;-) Kiitos hienosta linkistä!

    VastaaPoista
  11. Entäs jos haluaa gluteenittoman mustikkapiirakan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Matata! Minulla on to do listalla tulossa myös gluteenittomana mustikkapiirakka :)

      Poista
  12. Anonyymi6/14/2016

    Suurkiitos, tämä on ehdottomasti paras mustikkapiirakan ohje ikinä!

    VastaaPoista
  13. Oli kyllä taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa.
    Hiukan huvitti ohjeen "taikinaa levittäessä uunipeltille käytä reilusti vehnäjauhoja apuna, ettei taikina tartu käsiin", sillä meikäläisen taikinan sai nätisti levittymään nuolijalla. Ei tainnut siis tavara olla ihan sitä, mitä oli tarkoitus. Liekö vika liian vähäisen vaahdotuksen. No hyvää oli kuitenkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jenita! :) Kiva kuulla :) Mulla taikina tosiaan oli aikas paksua jonka levitin käsin painelemalla kauttaalteen peltiä ja paljon saipi käyttää jauhoja apuna, ettei tarttunu käsiin, mutta eipä sen väliä vaikka tuli löysempääkin taikinasta. Pääasia, että maistui <3

      Poista
  14. Käykö tähän tuoreet mustikat, niitä kun olisi nyt ��?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anu! Kyllä käy myös tuoreet 😊

      Poista
  15. Hei
    Mahtavan näköinen piirakka. Voisiko piirakan leipoa tänään ja viedä huomenna kylään mennessä. Vai onko parasta samana päivänä ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Kyllä voi tehdä edellisenä päivänäkin. Usein teenkin juuri niin 😊

      Poista
    2. Kiitos Tiia! Kyllä voi tehdä edellisenä päivänäkin. Usein teenkin juuri niin 😊

      Poista
  16. Anonyymi8/17/2016

    Onko piirakka 50cm vai 60cm uunipeltiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman peltini sisämitat ovat n.39cm x 32cm 😊

      Poista
  17. Anonyymi7/02/2017

    Kuinka kauan piirakka säilyy jääkaapissa? Ja oli kyllä superhyvää!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se pari kolme päivää säilyy ellei sitä ole sitä ennen syöty :)

      Poista
  18. Anonyymi8/27/2017

    Pitäis tehdä gluteeniton piirakka mutta ilman kananmunaa. Voiko korvata munat jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Egg -kananmunankorvikeella voisi onnistua :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful