torstai 9. kesäkuuta 2016

Britakakku (myös gluteenittomana)


Britakakku on yksi lemppareistani, jota lähes aina teen itselleni syntymäpäivänä. Täytteitä voi laittaa omaan makuun sopivia, itse laitoin nyt ihanan tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita, välissä banaania ja mangoa.

Pohja:
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria
4 keltuaista
1½ dl kermaa (maitokin käy)
2½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää keltuaiset ja kerma hyvin sekoittaen
3. sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon
4. öljyä leivinpaperi pullasudilla
5. levitä pohja uunipeltille leivinpaperin päälle paljon jauhoja apuna käyttäen

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

1. vatkaa valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle. Marenki on sitten valmista, kun pystyt kääntämään astian ylös alaisin, niin että marenki pysyy kupissa. (kokeile kääntää kuppia varovasti, jos se ei vielä olekkaan tarpeeksi jämäkkää pysyäkseen kupissa ;) ) 
2. kaada marenki pohjan päälle kauttaalteen 
3. paista kiertoilmassa 175'c n.30min 

Väliin:
2 prk. mangososetta (esim.piltti)
2 banaania

6dl vispikermaa
250g maitorahkaa
fariinisokeria oman maun mukaan

1. jäähdytä pohja kylmäksi asti (jolloin saat sen nostettua halkeamatta toisen puolikkaan päälle) ja halkaise pohja kahteen osaan. Irroita esim. palettiveitsellä pohjat leivinpaperista, vetämällä palettiveitsi kauttaaltaan pohjan ja leivinpaperin välistä, mutta vasta, kun pohja on kylmä
2. vaahdota kerma ja fariinisokeri vaahdoksi ja lisää maitorahka lopuksi
3. levitä väliin mangosose ja muussatut banaanit ja puolet kerma-rahkavaahdosta
4. levitä loput kerma-rahkavaahdosta päälle
5. loristele haluamallasi tavalla 







Gluteenittomana:
Pohja:
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
4 keltuaista
1½ dl kermaa
3 tl leivinjauhetta
2dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää keltuaiset hyvin sekoittaen
3. sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon
4. levitä pohja uunipeltille leivinpaperin päälle paljon jauhoja apuna käyttäen

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

1. vatkaa valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle
2. marenki on sitten valmista, kun pystyt kääntämään astian ylös alaisin, niin että marenki pysyy kupissa. (kokeile kääntää kuppia varovasti, jos se ei vielä olekkaan tarpeeksi jämäkkää pysyäkseen kupissa ;) ) 
3. kaada marenki pohjan päälle kauttaalteen 
4. paista kiertoilmassa 175'c n.30min

Väliin:
2 prk. mangososetta (esim.piltti)
2 banaania

6dl vispikermaa
250g maitorahkaa
fariinisokeria oman maun mukaan

1. jäähdytä pohja kylmäksi asti (jolloin saat sen nostettua halkeamatta toisen puolikkaan päälle) ja halkaise pohja kahteen osaan. Irroita esim. palettiveitsellä pohjat leivinpaperista, vetämällä palettiveitsi kauttaaltaan pohjan ja leivinpaperin välistä, mutta vasta, kun pohja on kylmä
2. vaahdota kerma ja fariinisokeri vaahdoksi ja lisää maitorahka lopuksi
3. levitä väliin mangosose ja muussatut banaanit ja puolet kerma-rahkavaahdosta
4. levitä loput kerma-rahkavaahdosta päälle
5. koristele haluamallasi tavalla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful