Hakusanat: hampurilaissämpylät , burger , hampurilainen
Ohje:
3 dl vettä
1 pss. kuivahiivaa
5 rkl öljyä
1½ tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl siirappia
n.8 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
kananmuna
1. sekoita veteen kuivahiiva, öljy, suola ja siirappi
2. lisää jauhot vähän kerralla ja vaivaa yleiskoneella n. 10 minuuttia
3. jaa taikina tämän jälkeen 8 tai 16 osaan
4. leivo heti sämpylöiksi
5. laita sämpylät peltille leivinpaperin päälle
6. kohota sämpylöitä 1h
7. sekoita kupissa kananmuna ja sudi varovasti kohonneet sämpylät ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
8. paista uunissa 225'c n. 15 minuuttia
Vinkki:
* voit myös pakastaa osan, itse teen aina sämpylät tuplana ja pakastan osan, josta sitten saa nopeasti grilliin hampurilaishimon iskiessä valmiita sämpylöitä
Gluteenittomana ohjeen löydät täältä
Oi että, pitää ottaa tää resepti talteen ja kokeilla... ei tarttis enää noita kaupan hampparisämpylöitä käyttää :,D
VastaaPoistaHei Biret! Ehdottomasti suosittelen. Mää olen nykyyän mielummin ilman hampurilaisia, jos en jaksa ite tehä. Mut kaupan valmiita en oo tän jälkeen enään suostunu ostaan 😊
PoistaMinulla on just tällä hetkellä sämpylätaikina kohoamassa joten innolla odotan mitä tästä tulee. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMukava kuulla, että innostuit testamaan ohjettani, toivottavsti maistui :)
Poista