lauantai 11. helmikuuta 2017

Hampurilaissämpylät (myös gluteenittomana)




Teki mieli hampurilaisia, mutta olin kyllästynyt niihin kaupan valmiisiin höttö sämpylöihin ja kun en jaksanut millään itse lähteä tekemään reseptiä, niin käännyin kollegan blogin puoleen eli ohjeen löysin Voita ja Suolaa blogista. Ja koska ihastuin näihin, niin halusin ohjeen laittaa omaankin blogiin. Meillä ei muuten enään ikinä tulla ostamaan kaupan valmiita ;) Taikina oli todella ihana työstää ja helppojakin vielä. Ajoissa vain taikina kohoamaan ja se on siinä! Ohjeesta tulee 8kpl

Hakusanat: hamburger , hampurilainen , hampurilaissämpylä , hampurilaissämpylät

Täältä löytyy väliin herkulliset jauhelihapihvit.


Ohje:
1 pss. kuivahiivaa
2½ dl vettä (42*c)
2 rkl öljyä
2 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
n.7-8 dl vehnäjauhoja

1. sekoita veteen kuivahiiva, öljy, kananmuna, suola ja sokeri 
2. lisää jauhot ja vaivaa n.5min
3. laita taikina isoon öljyllä siveltyyn kulhoon ja kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1-1½ tuntia 
4. laita uuni lämpenemään 180'c 
5. jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi 
6. laita sämpylät peltille leivinpaperin päälle ja litistä ne litteiksi 
7. sekoita kupissa kananmuna ja tilkka vettä ja sudi sämpylät ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
8. paista uunissa n.20-25min.

Gluteenittomana ohjeen löydät täältä



4 kommenttia :

  1. Oi että, pitää ottaa tää resepti talteen ja kokeilla... ei tarttis enää noita kaupan hampparisämpylöitä käyttää :,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Biret! Ehdottomasti suosittelen. Mää olen nykyyän mielummin ilman hampurilaisia, jos en jaksa ite tehä. Mut kaupan valmiita en oo tän jälkeen enään suostunu ostaan 😊

      Poista
  2. Minulla on just tällä hetkellä sämpylätaikina kohoamassa joten innolla odotan mitä tästä tulee. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että innostuit testamaan ohjettani, toivottavsti maistui :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful