keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Nopea kaurapataleipä myös gluteenittomana








Meillä oli eilen leipä loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan, joten tein itse. Tämä ohje on helppo ja nopea. Ja tässä ohjeessa ei ole pitkää kohotusaikaa, 30 minuuttia riittää ja uuniin. Leipä on ihanan pehmoista rapealla kuorella.

Hakusanat: pataleipä , leipä , nopea pataleipä

Ohje:
3½ dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 dl kauralesettä (Myllärin)
1 rkl siirappia
1½ tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja (Myllärin) 


Gluteenittomana:
3½ dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 dl gluteenittomia kauraleseitä (Myllärin)
1 rkl siirappia
1½ tl suolaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Myllärin, Semper tai Viljatuote)
2 dl kaurajauhoseosta (Viljatuote) 
2 dl fin mixiä (Semper)

1. sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola
2. sekoita hyvin
3. lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa sekoitat vain kaikki aineet hyvin
4. pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 30 min liinalla peitettynä
5. laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c
6. ota pata uunista ja ripottele padan pohjalle kaurarouhetta, nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin
7. paista 30 min ja ota kansi pois
8. jatka paistamista vielä ilman kantta 15min
9. annan jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera

Vinkki:
* hiutaleita ja jauhoja voit ihan hyvin vaihdella omaan makuun sopivaksi

24 kommenttia :

  1. KIITOS tästä reseptistä! Olipa ihanan helppo ja maukas leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes ihana kuulla, että tykkäsit :)

      Poista
    2. Kyllä tykkäsin ja niin tykkäsi kaikki muutkin! Aika montaa kertaa jo tehty leipää :).

      Poista
    3. Ihan huippua saada tälläistä palautetta, kaunis kiitos :)

      Poista
  2. Anonyymi4/22/2017

    Nyt on tämä resepti testissä. Olen aiemminkin kokeillut pataleipää, mutta en tykkää siitä "käyneestä" mausta joka tulee pitkästä kehotuksesta. Korvasin kauraleseet ruosleseillä, kun ne olivat kaapin ainoat lesket �� Nyt odotellaan vain uunin lämpenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että lähti testiin, toivittavasti maistui :)

      Poista
  3. voiko tätä tehdä tavallisessa teräskattilassa?

    VastaaPoista
  4. Vehnäjauhojen tilalle mitä muuta jauhoja suosittelet ?kävisikö esim.Myllärin Gluteeniton Kaurajauho ? Olen tehnyt ennen myös vehnäjauhoista mutta halu kokeilla muilla jauhoilla ;)

    VastaaPoista
  5. Helppo ja hyvä Kiitos

    VastaaPoista
  6. Tää on niin loistava 😊

    VastaaPoista
  7. Anonyymi7/19/2017

    Voiko kauraleseet jättää pois ? Ei satu olemaan kaapissa

    VastaaPoista
  8. Tänään tein ja huippuohje,parempi tosiaan kuin se jota nostatetaan kauan:)
    Kiitos :)

    VastaaPoista
  9. Voiko siirapin korvata jollain muulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi esimerkiksi hunajalla tai sokerilla :)

      Poista
  10. Huomasin pikapullat ohjeen ja sitä kautta pääsinkin tähän leipäohjeeseen leipä kohoamassa ja pata uunissa. Aiemmin en ole viitsinyt, pitkän kaavan mukaan leipää tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla :) Toivottavasti blogistani löytyy muitakin herkullisia ohjeita, jotka inspiroi kokeilemaan :)

      Poista
  11. leipä uunissa ja tuoksuu hyvälle. Kohta pääsee maistamaan.

    VastaaPoista
  12. Kiitos helposta reseptistä. Kokeilin tehdä tätä eilen ja mun taikina ei onnistunut, lopputulos oli ihan taikinainen ja joutui roskiin. Veikkaan että kuivahiiva oli ollut liian kauan avattuna. Mutta en luovuttanut, joten tänään tein uusiksi juuri avatusta hiivapussista ja tuli aivan super hyvää, nam. Tästä tuli mun lemppari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla <3 tämä tosiaan tulee niin nopeasti, että tätä leivotaan meillä tuon tuostakin :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful