Kaksosemme pyysivät lihapullia lounaalle ja halusin tehdä tällä kertaa erilaisempia lihapullia. Aikani tuumailtua ajattelin kokeilla lisätä paprikaa taikinaan, joka on poikieni herkkua ja mustapippuri cheddaria, josta itse pidän kovasti. Kannatti kokeilla sehän toimii 👌 Näiden kanssa toimii hyvin kermaviilikastike.
½ suippo paprika
1 prk. kermaviiliä
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Semper)
1 kananmuna
1½ tl himalajan hienoa suolaa
½ tl mustapippurijauhetta
1 tl paprikajauhetta
50g mustapippuri cheddaria (Jukolan juusto)
500g naudan paistijauhelihaa
1. silppua suippo paprika hienoksi silpuksi
2. sekoita kermaviiliin, silputtu paprika, kaurahiutaleet, kananmuna ja mausteet
3. raasta mustapippuri cheddar, lisää kermaviilin sekaan ja sekoita
4. lisää lopuksi jauheliha ja sekoita hyvin
5. pyörittele lihapulliksi
6. paista uunissa 200 'c noin 20 minuuttia (koosta riippuen)
Kermaviilikastike:
1 prk. kermaviiliä
6 rkl kurkkusalaattia
2 tl dijon sinappia
½ pieni punasipuli
1/3 silputtua suippo paprikaa
myllystä himalajan suolaa
1. sekoita kaikki keskenään
2. lisää suolaa maun mukaan välillä maistellen
Näitä pitääkin kokeilla! Olenkin miettinyt, että miten teen gluteenittomana lihapullia, kun ei voi korppujauhoa käyttää, mutta tämä menee testiin jossain vaiheessa :)
VastaaPoistaMukava kuulla <3 :)
Poista