Kuohkean täyteläinen tyrnivispipuuro kruunaa välipalan, joka ei kuitenkaan ole liian kirpsakan makuinen, vaikka tyrnistä onkin tehty. Ja koska halusin säilyttää tyrnin vitamiinit en keittänyt mehua.
Ohje:
1 litra vettä
1½ dl mannasuurimoita
1½ dl tyrneistä puristettua mehua (tarvitset 5 dl marjoja)
1 dl sokeria
1 rkl aitoa vaniljasokeria
1. keitä vesi ja mannasuurimot puuroksi 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen
2. painele tyrneistä mehu sihvilän läpi
3. kun puuropohja on keittetty kasaan lisää tyrnimehu ja sokerit
4. sekoita hyvin ja anna jäähtyä kylmäksi asti
5. vatkaa vispipuuro kuohkeaksi ja nauti
Ainakin on kaunis väri, enkä usko, että maussakaan on mitään vikaa. Pidän kovasti aromaattisesta tyrnistä.
VastaaPoistaNäyttää hyvätlä! Pitääpä ottaa kokeiluun!
VastaaPoistaJuuri blogisi löytäneenä. On muuten hyvä! testasin tyrnivispipuuron,erinomaista!
VastaaPoistaT.Virpi