9.11.2017
Briossisämpylät
Ilmavan muhkeita briossisämpylöitä onkin pitänyt kokeilla tehdä jo pitkään, mutta niinpä se aina on vain jäänyt. Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä ja näistä syntyykin todella mehevät burgerit, soveltuvat myös hodari sämpylöiksi. Ohjeesta tulee 8 kpl. Burgereiden sisään löydät TÄÄLTÄ parhaat ja mehevimmät pihvit 😜
Hakusanat: Briossisämpylät
Ohje:
2 dl maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl spelttivehnäjauhoja
n. 4½ dl vehnäjauhoja
50g pehmeitä voikuutioita
Voiteluun:
Kananmuna
1. lämmitä maito (+42'c)
2. liota hiiva maitoon, jos käytät tuorehiivaa. kuivahiiva sekoitetaan 1 dl jauhoihin
3. lisää siirappi, suolaa ja kananmunat
4. sekoita hyvin kaikki sekaisin
5. lisää jauhoja vähän kerrallaan
6. pehmeät voikuutiot lisätään ihan viimeisenä
7. sekoita yleiskoneella 10min
8. laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli
9. leivo seuraavana päivänä sämpylöiksi ja kohota vielä 1h
10. voitele kananmunalla
11. paista 200'c noin 15 minuuttia
Burgereiden väliin:
cheddar siivuja (Jukolan Juusto)
tuore valkosipuli majoneesiä TAI bbq-majoneesiä (Poppamies)
smooky apple bbq-kastiketta (Poppamies)
ananasviipale
salaattia
kurkkusalaattia
marinoituja punasipuleita
Marinoidut punasipulit:
3 pientä punasipulia
2dl öljyä
3 tl chilimausteseosta
2tl kuivattua basilikaa
myllystä vuorisuolaa
myllystä mustapippuria
1. silppua sipulit
2. laita silputut sipulit astiaan ja päälle öljy ja mausteet
3. sekoita hyvin ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti