9.11.2017

Briossisämpylät


Ilmavan muhkeita briossisämpylöitä onkin pitänyt kokeilla tehdä jo pitkään, mutta niinpä se aina on vain jäänyt. Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä ja näistä syntyykin todella mehevät burgerit, soveltuvat myös hodari sämpylöiksi. Ohjeesta tulee 8 kpl. Burgereiden sisään löydät TÄÄLTÄ parhaat ja mehevimmät pihvit 😜

Hakusanat: Briossisämpylät

Ohje:
2 dl maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl spelttivehnäjauhoja
n. 4½ dl vehnäjauhoja
50g pehmeitä voikuutioita

Voiteluun:
Kananmuna

1. lämmitä maito (+42'c)
2. liota hiiva maitoon, jos käytät tuorehiivaa. kuivahiiva sekoitetaan 1 dl jauhoihin
3. lisää siirappi, suolaa ja kananmunat
4. sekoita hyvin kaikki sekaisin
5. lisää jauhoja vähän kerrallaan
6. pehmeät voikuutiot lisätään ihan viimeisenä 
7. sekoita yleiskoneella 10min
8. laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli
9. leivo seuraavana päivänä sämpylöiksi ja kohota vielä 1h
10. voitele kananmunalla
11. paista 200'c noin 15 minuuttia

Burgereiden väliin:
cheddar siivuja (Jukolan Juusto)
tuore valkosipuli majoneesiä TAI bbq-majoneesiä (Poppamies)
smooky apple bbq-kastiketta (Poppamies)
ananasviipale
salaattia
kurkkusalaattia
marinoituja punasipuleita

Marinoidut punasipulit:
3 pientä punasipulia
2dl öljyä
3 tl chilimausteseosta
2tl kuivattua basilikaa
myllystä vuorisuolaa
myllystä mustapippuria

1. silppua sipulit
2. laita silputut sipulit astiaan ja päälle öljy ja mausteet
3. sekoita hyvin ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful