Ilmavan muhkeita briossisämpylöitä onkin pitänyt kokeilla tehdä jo pitkään, mutta niinpä se aina on vain jäänyt. Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä ja näistä syntyykin todella mehevät burgerit, soveltuvat myös hodari sämpylöiksi. Ohjeesta tulee 8 kpl.
Ohje:
2 dl maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl spelttivehnäjauhoja
n. 4½ dl vehnäjauhoja
50g pehmeitä voikuutioita
Voiteluun:
Kananmuna
1. lämmitä maito (+42'c), varo ettei tule liian kuumaa
2. liota hiiva maitoon, jos käytät tuorehiivaa. kuivahiiva sekoitetaan 1 dl jauhoihin
3. lisää siirappi, suolaa ja kananmunat
4. sekoita hyvin kaikki sekaisin
5. lisää jauhoja vähän kerrallaan
6. pehmeät voikuutiot lisätään ihan viimeisenä
7. sekoita yleiskoneella 10min
8. laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli
9. leivo seuraavana päivänä sämpylöiksi ja kohota vielä 1h
10. voitele kananmunalla
11. paista 200'c noin 15 minuuttia
Burgereiden väliin:
Jauhelihapihvi
Jauhelihapihvit:
700g Naudan jauhelihaa 17%
Grilli- ja yleismauste (santa maria)
myllystä suolaa
1. jaa jauheliha joko 5 tai 6 osaan (riippuen miten tuhdit pihvit haluat)
2. pyöritä pihvit käsissäsi ja litistä litteiksi pihveiksi
3. mausta suolalla ja reilusti grillaus- ja yleismausteella
4. grillatessa on helppo laittaa ne grilliin, kun leikkaat leivinpaperita hieman isompia paloja mitä pihvit ovat. Kasaat pihvit lautaselle päällekkäin leivinpaperi neliön päälle. Kun laitat ne grilliin niin sillä leivinpaperilla on helppo kipata ne sinne grilliin.
5. kun käännät pihvit lisää heti cheddarsiivut päälle
Marinoidut punasipulit:
3 pientä punasipulia
2dl öljyä
3 tl chilimausteseosta
Marinoidut punasipulit:
3 pientä punasipulia
2dl öljyä
3 tl chilimausteseosta
1 tl mustapippurijauhetta
1. silppua sipulit
2. laita silputut sipulit astiaan ja päälle öljy ja mausteet
3. sekoita hyvin ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti