Ilmavan muhkeita briossisämpylöitä onkin pitänyt kokeilla tehdä jo pitkään, mutta niinpä se aina on vain jäänyt. Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä ja näistä syntyykin todella mehevät burgerit, soveltuvat myös hodari sämpylöiksi sekä sopivat loistavasti myös aamiaissämpylöiksi. Ohjeesta tulee 8 kpl isoja hampurilaissämpylöitä tai 13kpl pieniä aamiaissämpylöitä.
Ohje:
2 dl kylmää maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl spelttivehnäjauhoja (klikkaa sanaa niin tiedät millaisia tarkoitan)
4½ dl vehnäjauhoja
100g pehmeitä voikuutioita
Voiteluun:
Kananmuna
1. liota hiiva maitoon, jos käytät tuorehiivaa. kuivahiiva sekoitetaan 1 dl jauhoihin
2. lisää siirappi, suolaa ja kananmunat
3. sekoita hyvin kaikki sekaisin
4. lisää jauhoja vähän kerrallaan
5. pehmeät voikuutiot lisätään ihan viimeisenä
6. sekoita yleiskoneella 10min
7. laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli
8. leivo seuraavana päivänä sämpylöiksi ja kohota vielä 1h
9. voitele kananmunalla
10. paista 200'c noin 13 minuuttia, tarkista sämpylöiden pohjasta, että ovat kauniin kullan ruskeita
Marinoidut punasipulit burgereiden väliin:
3 pientä punasipulia
2dl öljyä
3 tl chilimausteseosta
1 tl mustapippurijauhetta
1. silppua sipulit
2. laita silputut sipulit astiaan ja päälle öljy ja mausteet
3. sekoita hyvin ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti