4.11.2017

Cheddardog ja kermaviilikastike (myös gluteenittomana)




Pyydettiin tekemään jotain mättöruokaa, hetken mietein mitä tekisin, kun pizzaa ja burgeria on hiljattain tehty ja niitä ei nyt tehnyt mieli. Sitten sain idean, että haluan jotain minkä sisällä on paksu juustopötkö. Mättöruoasta kun oli kyse pekoni kuului siihen tietysti! Itse söin näitä silmät kiinni, oli sen verran hurmaava makunautinto varsinkin kermaviilikastikkeeseen dipattuna, eikä miesväkikään saanut sanaa suustaan koko ruokailun aikana, kun kaikki vaan otti lisää! Sanoisin, että tässä on varsinainen mättöruoan kunkku. Ohjeesta tulee 14 kpl ja täytteitä pystyy vaihtelemaan omaan makuun sopivaksi, jos pekoni ja pulled pork ei uppoa.

Hakusanat: mättöruoka , mmättöruokaa , cheddardog

Taikina:
1½ dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
3rkl öljyä
½ tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja

1. sekoita veden joukkoon kuivahiiva ja öljy
2. sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin 
3. lisää vähän kerrallaan jauhoja nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneella hetki
(jos et käytä yleiskonetta jauhoja menee hieman vähemmän)
4. kohota 20-30 minuuttia


Taikina gluteenittomana:


3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 rkl öljyä
1 tl ksantaania
5½ dl karkeaa jauhoseosta (Semper)

1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää öljy ja vesi
3. sekoita kaikki aineet tasaiseksi
4. kauli 38cm x 50cm kokoiseksi taikinamatoksi


Täyte:
1 pkt. (160g) Cheddaria (Jukolan Juusto)
1 pkt. pekonia
pulled porkkia
(myllystä chili explosionia)

Voiteluun:
Kananmuna

1. tee cheddarista paksuja pötköjä
2. levitä pekonit uunipeltille leivinpaperin päälle vieri viereen ja paista 225'c 10min
3. anna pekonien jäähtyä ja leikkaa veitsellä pieneksi palasiksi
4. ite ostin valmista pulled porkkia, mutta senkin voi tehdä itse jolloin tulee vieläkin parempaa
5. asettele cheddar pötköt taikinamaton päälle ja ripottele pekonimurua ja pulled porkkia päälle sekä halutessasi myllystä chiliä
6. leikkaa 14 osaan
7. taittele taikina kiinni pötköiksi ensin päistä ja sitten pitkistä sivuista ja nosta uunipeltille leivinpaperin päälle taittelukohta alaspäin
8. voitele kananmunalla ja anna kohota 30min
9. paista 225'c 15 minuuttia

Kermaviilikastike:
1 prk. (200g) kermaviiliä
½ dl kurkkusalaattia
1 dl paahdettua paprikaa
1 pieni sipuli
myllystä suolaa

1. hienonna silpuksi paahdetut paprikat ja sipuli
2. sekoita kaikki keskenään
3. tarkista suolan maku

Vinkki:
* kasvisversion saat lisäämällä haluamasi kasviksi, jotka kannattaa kuullottaa pannulla tilkassa öljyä
*täytteen voit tehdä myös esimerkiski naudan jauhelihasta, ananasmurskasta ja kurkkusalaatista 
* vain taivas on rajana täytteen kohdalla!







10 kommenttia :

  1. Hei ihana tuo härkäpapujauhoseos taikinassa! Pitää metsästää käsiin ja testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä saa kyllä miellyttävän makuisia leipomuksia ja taikinaa on helppo käsitellä :)

      Poista
  2. Ou jee, mikä herkku! On varmasti ollut mieletön makunautinto ja tuskin jää näitä lautaselle lojumaan ;).

    VastaaPoista
  3. Tänään oli pakko tehdä jo toinen satsi näitä, kun kaksoset niin toivoivat välipallle näitä :D

    VastaaPoista
  4. Apua, tunnen miten ihanan rasvainen tämä on ja kiitos gluteenittomasta kuorrutteesta myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt ei kannata kaloreita laskea :D

      Poista
  5. Huhhuh, mikä mättö! Ja mulla on lautasella vain vanhaa leipää ja parhaat päivänsä nähnyttä kurkkua. Epäreilua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt ei menny kyllä nallekarkit tasan :D

      Poista
  6. Ooh, no nyt on kyllä mättöruokaa! Aloin jo kehitellä mielessäni possutonta versiota...

    VastaaPoista
  7. Täyte on helppo muokata omaan makuun sopivaksi :)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful