Pyydettiin tekemään jotain mättöruokaa, hetken mietein mitä tekisin, kun pizzaa ja burgeria on hiljattain tehty ja niitä ei nyt tehnyt mieli. Sitten sain idean, että haluan jotain minkä sisällä on paksu juustopötkö. Mättöruoasta kun oli kyse pekoni kuului siihen tietysti! Itse söin näitä silmät kiinni, oli sen verran hurmaava makunautinto varsinkin kermaviilikastikkeeseen dipattuna, eikä miesväkikään saanut sanaa suustaan koko ruokailun aikana, kun kaikki vaan otti lisää! Sanoisin, että tässä on varsinainen mättöruoan kunkku. Ohjeesta tulee 14 kpl ja täytteitä pystyy vaihtelemaan omaan makuun sopivaksi, jos pekoni ja pulled pork ei uppoa.
Hakusanat: mättöruoka , mmättöruokaa , cheddardog
Taikina:
1½ dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
3rkl öljyä
½ tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
1. sekoita veden joukkoon kuivahiiva ja öljy
2. sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin
3. lisää vähän kerrallaan jauhoja nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneella hetki
(jos et käytä yleiskonetta jauhoja menee hieman vähemmän)
4. kohota 20-30 minuuttia
Taikina gluteenittomana:
3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 rkl öljyä
1 tl ksantaania
5½ dl karkeaa jauhoseosta (Semper)
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää öljy ja vesi
3. sekoita kaikki aineet tasaiseksi
4. kauli 38cm x 50cm kokoiseksi taikinamatoksi
Täyte:
1 pkt. (160g) Cheddaria (Jukolan Juusto)
1 pkt. pekonia
pulled porkkia
(myllystä chili explosionia)
Voiteluun:
Kananmuna
1. tee cheddarista paksuja pötköjä
2. levitä pekonit uunipeltille leivinpaperin päälle vieri viereen ja paista 225'c 10min
3. anna pekonien jäähtyä ja leikkaa veitsellä pieneksi palasiksi
4. ite ostin valmista pulled porkkia, mutta senkin voi tehdä itse jolloin tulee vieläkin parempaa
5. asettele cheddar pötköt taikinamaton päälle ja ripottele pekonimurua ja pulled porkkia päälle sekä halutessasi myllystä chiliä
6. leikkaa 14 osaan
7. taittele taikina kiinni pötköiksi ensin päistä ja sitten pitkistä sivuista ja nosta uunipeltille leivinpaperin päälle taittelukohta alaspäin
8. voitele kananmunalla ja anna kohota 30min
9. paista 225'c 15 minuuttia
Kermaviilikastike:
1 prk. (200g) kermaviiliä
½ dl kurkkusalaattia
1 dl paahdettua paprikaa
1 pieni sipuli
myllystä suolaa
1. hienonna silpuksi paahdetut paprikat ja sipuli
2. sekoita kaikki keskenään
3. tarkista suolan maku
Vinkki:
* kasvisversion saat lisäämällä haluamasi kasviksi, jotka kannattaa kuullottaa pannulla tilkassa öljyä
*täytteen voit tehdä myös esimerkiski naudan jauhelihasta, ananasmurskasta ja kurkkusalaatista
* vain taivas on rajana täytteen kohdalla!
Hei ihana tuo härkäpapujauhoseos taikinassa! Pitää metsästää käsiin ja testata!
VastaaPoistaSillä saa kyllä miellyttävän makuisia leipomuksia ja taikinaa on helppo käsitellä :)
PoistaOu jee, mikä herkku! On varmasti ollut mieletön makunautinto ja tuskin jää näitä lautaselle lojumaan ;).
VastaaPoistaTänään oli pakko tehdä jo toinen satsi näitä, kun kaksoset niin toivoivat välipallle näitä :D
VastaaPoistaApua, tunnen miten ihanan rasvainen tämä on ja kiitos gluteenittomasta kuorrutteesta myös :)
VastaaPoistaJoo nyt ei kannata kaloreita laskea :D
PoistaHuhhuh, mikä mättö! Ja mulla on lautasella vain vanhaa leipää ja parhaat päivänsä nähnyttä kurkkua. Epäreilua! :D
VastaaPoistaNo nyt ei menny kyllä nallekarkit tasan :D
PoistaOoh, no nyt on kyllä mättöruokaa! Aloin jo kehitellä mielessäni possutonta versiota...
VastaaPoistaTäyte on helppo muokata omaan makuun sopivaksi :)
VastaaPoista