torstai 28. joulukuuta 2017

Illanistujaisiin tarjoiluvinkki


Uutena vuotena, vappuna tai ilman mitään juhlapyhää on kiva kokoontua ystävien seuraan hyvän ruoan ja juoman kera. Kokosin tähän helpot, maukkaat ja suht nopeat tarjottavat juomasuosituksen kera helpottamaan illanistujaisien tarjottavien mietintää. 


Juustotarjotin on ihan ehdoton siihen voit koota mieleisiäsi juustoja ja juustotarjotin kannattaa tehdä hyvissä ajoin jo valmiiksi, jotta juustot ehtivät vähän lämmetä, jolloin juustoista aukeaa ihan erilain mauat. Itse valitsin seuraavat juustot



Chili cheddar (Jukolan Juusto)
Mustapippuri cheddar (Jukolan Juusto)
Konjakki cheddar (Jukolan Juuso)
Viski cheddat (Jukolan Juusto)
Luostari (Valio)
Karelia (Valio)




Kotimainen Valkia-kuohuviini, joka valmistetaan alusta asti Turussa ja sen valmistuksessa käytetään vain kotimaisia marjoja, valkoherukkaa ja mustikkaa. Valkoherukat ovat kansainvälisesti ainutlaatuinen viininvalmistuksen raaka-aine ja Valkian kohdalla kuplat muodostuvat siihen toisen käymisen myötä. Maku viimeistellään ihanilla mustikoilla. Hienostuneen puolikuivan kuohuviinin maku on raikas ja mustikasta tulee siinä esiin hentoisen tyylikkäänä vivahteena. Tätä maistettua mun ihan ehdoton suosikki kuohuviini oli löytynyt, suosittelen maistamaan!





Mättöruoan kunkkuja eli cheddardogeja. Mättöruoasta kun oli kyse pekoni kuului siihen tietysti! Itse söin näitä silmät kiinni, oli sen verran hurmaava makunautinto varsinkin kermaviilikastikkeeseen dipattuna, eikä miesväkikään saanut sanaa suustaan koko ruokailun aikana, kun kaikki vaan otti lisää! Ohjeesta tulee 14 kpl ja täytteitä pystyy vaihtelemaan omaan makuun sopivaksi, jos pekoni ja pulled pork ei uppoa.


Taikina:
1½ dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
3rkl öljyä
½ tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja

1. sekoita veden joukkoon kuivahiiva ja öljy
2. sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin 
3. lisää vähän kerrallaan jauhoja nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneella hetki
(jos et käytä yleiskonetta jauhoja menee hieman vähemmän)
4. kohota 20-30 minuuttia

Täyte:
1 pkt. (160g) Cheddaria (Jukolan Juusto)
1 pkt. pekonia
pulled porkkia
(myllystä chili explosionia)

Voiteluun:
Kananmuna

1. tee cheddarista paksuja pötköjä
2. levitä pekonit uunipeltille leivinpaperin päälle vieri viereen ja paista 225'c 10min
3. anna pekonien jäähtyä ja leikkaa veitsellä pieneksi palasiksi
4. ite ostin valmista pulled porkkia, mutta senkin voi tehdä itse jolloin tulee vieläkin parempaa
5. leivo kohonneesta taikinasta suorakaiteenmuotoinen 70cm x 35cm taikinamatto
6. asettele cheddar pötköt taikinan päälle ja ripottele pekonimurua ja pulled porkkia päälle sekä halutessasi myllystä chiliä
7. leikkaa 14 osaan
8. taittele taikina kiinni pötköiksi ensin päistä ja sitten pitkistä sivuista ja nosta uunipeltille leivinpaperin päälle taittelukohta alaspäin
9. voitele kananmunalla
10. paista 225'c 15 minuuttia

Kermaviilikastike:
1 prk. (200g) kermaviiliä
½ dl kurkkusalaattia
1 dl paahdettua paprikaa
1 pieni sipuli
myllystä suolaa

1. hienonna silpuksi paahdetut paprikat ja sipuli
2. sekoita kaikki keskenään
3. tarkista suolan maku

Vinkki:
* kasvisversion saat lisäämällä haluamasi kasviksi, jotka kannattaa kuullottaa pannulla tilkassa öljyä
*täytteen voit tehdä myös esimerkiski naudan jauhelihasta, ananasmurskasta ja kurkkusalaatista 
* vain taivas on rajana täytteen kohdalla!



Pekoni-cheddarpiiraat

Pohja:
4½ dl vehnäjauhoja (Myllärin)
3 tl leivinjauhetta
½ - 1 tl mustapippurijauhetta
50g voita
1 prk. (200g) kermaviiliä

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää pehmeä voi ja nypi
3. sekoita joukkoon lopuksi kermaviili
4. voitele foliovuoat
5. taputtele taikina pohjiksi
6. pistele haarukalla pohjiin reikiä

Täyte:
140g pekonia
10 kpl kirsikkatomaatteja
80g mustapippuri cheddaria
10 tuoreita basilikan lehtiä
2 kananmunaa

1. pilko pekoni ja käristä pannulla
2. leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan
3. kuutio cheddari
4. silppua basilikan lehdet
5. yhdistä kaikki täytteen ainekset
6. annostele täyte pohjien päälle
7. paista 225' c noin 15 min (uunista riippuen)

Vinkit:
* ohjeesta tulee 12kpl noin 9 cm halkasijalta olevia pikkupiiraita
* täytteitä voit soveltaa omaan makuun sopivaksi, jos haluat jotain jättää pois tai jotain isätä
* käytä jauhoja apuna, kun levitä pohjaa vuokiin



Savulohipiirakka

Pohja:
½ prk. (125g) maitorahkaa
120g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja (myllärin) tai 1½dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään ja lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin piirakkavuokiin. Valmista täyte.


Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
1½ rkl vehnäjauhoja (myllärin) tai perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
1½ tl sitruunapippuria (santa maria)
3/4 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 kevätsipuli varsineen silputtuna/pala purjoa
8 kpl kirsikkatomaatteja siivutettuina
200g savulohta

Sekoita keskenään kerma, kananmunat, vehnäjauhot, juustoraaste, tilli ja sitruunapippuri ja kaada vuokien pohjalle. Lisää sen jälkeen savulohi, kevätsipuli ja kirsikkatomaatti siivut. Paista uunissa 200'c n.20min. Jäähdytä ja nauti.



Makean nälkää ehdottomasti salted caramel cheesecake pie, joka on todella nopea ha helppo tehdä

Pohja:
300g lu digestive keksejä (gluteenittomana)
140g voita

1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään 
4. painele 27cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan pohjaksi
5. paista 150'c 12 min.


Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
1dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1rkl perunajauhoja

1. vatkaa tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. kaada esipaistetun pohjan päälle 
4. jatka paistamista kiertoilmauunissa 150'c 15min

Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

Päälle:
sormisuolaa

1. keitä kermaa ja fariinisokeria n.8-10min
2. anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada täytteen päälle
3. ripottele sormisuolaa vähän pinnalle ja nauti

Vinkki:
* jos teet pienempään vuokaan tällöin myös paistoaika pitenee tuplasti!
* jos paistat normi uunissa nosta lämpötilaa n. 20 astetta


Riisimuronamit on todella koukuttavia, yhden kun otat huomaat pian syöväsi jo toista...

Ohje:
90g vaahtokarkkia
100g toffeeta
1 rkl fariinisokeria
90g voita
7dl riisimuroja

1. sulata kattilassa vaahtokarkit, toffee, fariinisokeri ja voi tasaiseksi massaksi
2. lisää lopuksi riisimurot ja sekoita
3. laita kahden leivinpaperin väliin ja kauili tasaiseksi levyksi
4. laita jääkaappiin kovettumaan vähintään 2h ja leikkaa paloiksi. 



Suklaiset Marianne-leivokset

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauohoja
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

1. vaahdota kananmunat ja sokeri 
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi 
3. paista uunin alimmalla ritilätasolla 225'c 7 min ja jäähdytä  
4. tee sillä välin täyte
5. kostuta jäähtynyt pohja


Kostutukseen:

1dl mehua (esim. appelsiini, omena tms.)


Täyte versio 1 (omasta mielestä parempi)

5 dl vispikermaa
1/4 dl sokeria

Vaahdota kerma ja 1/4 dl sokeria. 

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria

Vaahdota kananmunat ja 3/4 dl sokeria.

Yhdistä vaahdot.

1½ dl marianne crushia (itse murskasin marianne karkkeja)

½ dl vettä 
2 tl dr.oetkerin liivatejauhetta


1. lisää lopuksi yhdistettyihin vaahtoihin marianne crushi 
2. lämmitä vesi ja liivatejauhe (älä keitä) 
3. lisää ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen
4. kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse annoin olla jääkaapissa tunnin, kun olin niin malttamaton ja ihan hyvin oli ehtinyt hyytyä. Mutta varman päälle ottaessasi anna olla pidempään jääkaapissa. 
5. leikka paloiksi ja nauti kaffin kera :)

2 kommenttia :

  1. Onpa kiva kooste tarjottavista! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kimmo, samoin sinne ihanaa uutta vuotta ♥

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful