lauantai 13. tammikuuta 2018

Chili-cheddarlihapullat ja sipuli-parsakaali-perunamuusi (myös gluteenittomana)



Tässä yksi herkkuruoka, mikä on meillä lastenkin herkkua ja samalla saa "salaa" syötettyä vähän kasviksiakin 😉 Maistuvat myös nirsoillekkin pikkusyöjille.

Lihapullat:
1 prk. kermaviiliä
½ dl kaurahiutaleita (gluteenittomana Semperin kauhahiutaleita)
1 kananmuna
2 1/4 tl himalajan hienoa suolaa
3/4 tl mustapippurijauhetta
1½ tl paprikajauhetta
80g chili cheddaria raasteena (Jukolan juusto)
750g naudan paistijauhelihaa

1. sekoita kermaviiliin kaurahiutaleet, kananmuna ja mausteet
2. lisää juustoraaste kermaviilin sekaan ja sekoita
3. lisää lopuksi jauheliha ja sekoita hyvin
4. pyörittele lihapulliksi 
5. paista uunissa 200 'c noin 20 minuuttia (koosta riippuen)

Vinkki:
*pyörittele hieman kosteilla käsillä, niin saat kauniin pinnan lihapulliin ja pyörii paremmin
* voit pyöritellä lihapullat vaikka jo edellis iltana valmiiksi jääkaappiin ja seuraavan päivän ruoka onkin jo paistamista vaille valmis


Muusi:
900g jauhoisia perunoita
150g parsakaalin kukintoja
1 sipuli
50g voita
3/4 dl - 1 dl maitoa
1½ tl suolaa

1. kuori perunat ja silppua sipuli pieneksi
2. keitä perunat ja sipulit kattilassa, lisää vettä sen verran, että juuri peittyvät
3. höyrytä parsakaalet höyrykattilassa tai keitä vedessä
4. soseuta kaikki keskenään ja lisää voi, suola ja maito

Vinkki:
* valuta perunoista ja sipulisilpista keitinvesi pois sihvilän läpi, ettei sipulit sukella lavuaariin

Pippurikastike:
50g voita
5 rkl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
½ tl (-1tl) mustapippurijauhetta
½ tl grillimaustetta (santa maria)
5dl vettä
1 knorrin liha fondu 

1. laita kattilaan voi, jauhot ja mausteet. Itse laitoin ½ tl mustapippuria, ettei tule liian tulista lapsille, mutta omaan suuhun olisi mennyt tuo 1tl:kin
2. ruskista niitä vähän ja kaada sen jälkeen vesi hyvin kokoajan vispilällä sekoittaen 

3.Lisää lopuksi fondu ja keittele hiljalleen 5-10min jotta vehnäjauhot ehtivät kypsyä ja kastike saostua

4 kommenttia :

  1. Oi miten hyvät ohjeet, nämä laitan ensi viikonlopun ruokalistalle!

    VastaaPoista
  2. Nyt on kyllä makumaailma kohdillaan, aivan mieletön setti! Kekseliäs idea laitata kuitupitoisia kaurahiutaleita lihapullataikinaan, täytyypä testata! Meidän pienokainen on just päässyt lihapullien makuun, ovathan ne ihan mainiota arkiruokaa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihanainen ♥ Lihapullat on kyl ihanaa perus safkaa, meillä eilen kysyin kaksosilta mitä haluavat syödä ja vastaus oli lihapullia, joten näitä tehtiin sitten eilen taas lisää :D

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful