19.3.2018
Gluteenittomat Vadelmatartaletit
Pohjalla ihanaa vaniljatäytettä, päällä herkullisen raikasta sitruunakermaa.
Ohjeesta tulee 12kpl
Ohje:
70g pehmeää voita
½ dl sokeria
½ kananmuna (vatkaa kevyesti munan rakenne lasissa rikki ja käytä vain puolet)
noin 1½ dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää ½ kananmuna ja kuivat aineet
3. sekoita ja jaa taikina 12 voideltuun ja jauhotettuun tartaletti vuokaan
4. laita pienet folion palat vuokien päälle ja täytä vuoat raakoilla herneillä
5. paista (kiertoilmauunissa) 200'c Vain 7-9min
6. nosta leivinpaperit ja herneet pois, kun ovat jäähtyneet
Täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta (milletin)
2 dl kylmää vettä
2tl aitoa vaniljasokeria
1. sekoita kaikki aineet keskenään ja anna seisahtaa pari minuuttia
2. pursota jäähtyneiden tartalettien pohjalle
Päälle:
1 dl vispikermaa
½ prk (100g) sitruunarahkaa (valion)
½ dl fariinisokeria
tuoreita vadelmia
1. vaahdota kaikki aineet keskenään ja pursota vaniljakreemin päälle
2. asettele tuoreita vadelmia päälle
3. koristele haluamallasi tavalla.
Vinkit:
* uskalla ottaa uunista pois 7-9min kuluttua, muutoin paistuvat liikaa ja kovettuvat.
* tuplaamalla määrät voit myös tehdä pyöreään n.25cm halk. olevaan piirakkavuokaan. Paistoaika ja lämötila samat.
* koristele juuri ennen tarjoilua
* jos teet ohjeen mukaan jolloin laitetaan ½ kananmuna, voit joutua laittaa vähän enemmän jauhoja kananmunan koosta riippuen ja siitä laitatko tasan puolikkaan munan verran
* herneet ovat vuissa painona, ettei taikina turpoa uunissa ihan vuoan reunan tasolle
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Kuin taideteos, todella kaunis leivos ♥
VastaaPoista