maanantai 19. maaliskuuta 2018

Gluteenittomat Vadelmatartaletit


Pohjalla ihanaa vaniljatäytettä, päällä herkullisen raikasta sitruunakermaa. 
Ohjeesta tulee 12kpl


Ohje:
70g pehmeää voita
½ dl sokeria
½ kananmuna (vatkaa kevyesti munan rakenne lasissa rikki ja käytä vain puolet)
noin 1½ dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää ½ kananmuna ja kuivat aineet
3. sekoita ja jaa taikina 12 voideltuun ja jauhotettuun tartaletti vuokaan
4. laita pienet folion palat vuokien päälle ja täytä vuoat raakoilla herneillä
5. paista (kiertoilmauunissa) 200'c Vain 7-9min 
6. nosta leivinpaperit ja herneet pois, kun ovat jäähtyneet

Täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta (milletin)
2 dl kylmää vettä
2tl aitoa vaniljasokeria

1. sekoita kaikki aineet keskenään ja anna seisahtaa pari minuuttia
2. pursota jäähtyneiden tartalettien pohjalle

Päälle:
1 dl vispikermaa
½ prk (100g) sitruunarahkaa (valion)
½ dl fariinisokeria

tuoreita vadelmia


1. vaahdota kaikki aineet keskenään ja pursota vaniljakreemin päälle
2. asettele tuoreita vadelmia päälle
3. koristele haluamallasi tavalla.

Vinkit:
* uskalla ottaa uunista pois 7-9min kuluttua, muutoin paistuvat liikaa ja kovettuvat.
* tuplaamalla määrät voit myös tehdä pyöreään n.25cm halk. olevaan piirakkavuokaan. Paistoaika ja lämötila samat.
* koristele juuri ennen tarjoilua
* jos teet ohjeen mukaan jolloin laitetaan ½ kananmuna, voit joutua laittaa vähän enemmän jauhoja kananmunan koosta riippuen ja siitä laitatko tasan puolikkaan munan verran
* herneet ovat vuissa painona, ettei taikina turpoa uunissa ihan vuoan reunan tasolle






1 kommentti :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful