16.3.2018

Pikkelöityä maa-artisokkaa, kuppikakkuja marenkihunnulla sekä karpalo drinkki




*Yhteistyössä Makujakauppa


Postauksen lopusta löytyy myös alekoodi, jolla saat kaikista Makujakaupan tuotteista -15% ja ilmaisen toimituksen sunnuntaihin 25.3.2018 asti



Pikkelöidyt maa-artisokat:

Tämä herkku yllätti minut täysin, helppo tehdä ja niin maukkaita. Näitä voit käyttää leivän päällä tuorekurkun tavoin tai koristella annoksia rullaamalla siivut rullalle. 

Ohje:

500g tuoretta maa-artisokkaa
½ dl tuoretta lipstikkaa
1 dl etikkaa
1 dl fariinisokeria
4 dl vettä
2 tl lipstikkasuolaa
3 tl aniksensiemeniä
2 valkosipulin kynttä
yksi mieto punaienen chili

1. hienonna tuore lipstikka
2. laita kattilaan silputtu lipstikka, etikka, fariinisokeri, vesi, lipstikkasuola, aniksensiemenet, siivuteut valkosipulin kynnet ja siivutettu chili siemenineen
3. keitä lientä kasaan noin viitisen minuuttia
4. pese ja kuori maa-artisokat ja siivuta ne mandoliinillä
5. laita siivuteut maa-artisokat liemeen maustumaan pariksi tunniksi


Käytännöllinen mandoliini, joka on testivoittaja. Mandoliinissa on terävä keraaminen terä ja se on helppokäyttöinen. Neljällä säädöllä 0,5 mm ja 3 mm välillä voit valita haluamasi paksuuden siivutettaville raaka-aineille. Saat helposti siivutettua vihannekset, juurekset, perunat kotitekoisiin sipseihin tai koristukset salaatteihin. Käytön jälkeen mandoliinin voi pestä tiskikoneessa.




Kuppikakut marenki hunnulla:

Minä kun tykkään niistä helpoista ohjeista joissa ei tarvitse kuin kaikki aineet vain sekoittaa ilman vaahdottamista sun muuta. Nooh halusin tehdä myös muffinsseillekkin sellaisen ohjeen jossa ei tarvitse vaahdottaa ja jotka tulevat kädenkäänteessä. Oiva tarjottava vaikka yllätysvieraille. Ohjeesta tulee 12kpl.


Ohje:

4 dl vehnäjauhoja
1dl fariinisokeria
1dl siirappia
2tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
3/4dl kermaa tai maitoa
100g voisulaa

1. sekoita hyvin kaikki aineet keskenään 
2. annostele 3/4 korkeisiin muffinsivuokiin 
3. paista 200'c noin 15 minuuttia
4. anna jäähtyä ja pursota päälle marenkia

Marenki:

1dl valkuaisia
5dl tomusokeria
1tl etikkaa tai sitruunamehua

1. vaahdota valkuaiset, tomusokeri ja etiikka/sitruunanmehu kovaksi vaahdoksi
2. vaahto on valmista, kun pystyt kääntämään leivontakulhon ylösalaisin eikä marenki tipu kulhosta
3. pursota kuppikakut marengilla
4. paahda pinta Flame Boy Kaasupoltimolla

Vinkit:
* etikka ei maistu pikeeristä

Kaasupolttimella saat karamellisoidut sokeripinnat. Kaasupoltin on valmistettu melamiinista ja tavallinen sytytyskaasu sopii polttimeen. Liekki on säädettävä 10-25 mm välillä ja poltin lukittuu automaattisesti kun sen sammuttaa. Butaanikaasulla täytetty poltin riittää noin 30-40 minuutin käyttöön. Liekin maksimilämpötila on noin 1300 astetta.




Raikkaat alkoholittomat karpalodrinkit
Nämä sopivat loistavasti juhliin, vaikka alkumaljoiksi tai nautittuna kesäkuumana auringon paisteessa. Ohjeesta tulee neljä drinkkiä

Ohje:
4 dl karpalo vichyä
4 dl karpalomehua
1 prk. mango pilttiä
jäämurskaa
4 rkl. jäisiä puolukoita

1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. jaa juoma neljään Lyngby Viskilasiin
3. lisää ruokalusikallinen jäisiä puolukoita joka lasiin
4. lisää loipuksi paljon jäämurksaa


Elegantit ja modernit viskilasit Lyngbyltä. Lasien vetoisuus on 30 cl, joten ne sopivat loistavasti myös arkikäyttöön juomalaseiksi.



Saat kaikista Makujakaupan tuotteista -15% alennuksen ja ilmaisen toimituksen sunnuntaihin 25.3.2018 asti koodilla: TAIKINASA

2 kommenttia :

  1. Aivan ylisöpön näköisiä nämä kuppikakut :) :) Ja karpalodrinkkiäkin täytyy testata :D

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä aina niin ihanan erilaisia ideoita ja reseptejä! ♥

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful