torstai 7. kesäkuuta 2018

Burgerpihvit Cello Quantum hiiligrilliä








* Kaupallinen yhteistyö Cello


Nyt testailin paistaa burgerpihvejä Cello Quantum hiiligrilliä. Jestas miten hyviä tuli, jopa 11v. kaksoset kysyivät millä nämät oikein on tehty, kun on näin hyvää. Kamadolla paistaessasi korkeassa lämpötilassa kypsennys tapahtuu nopeasti ja saat ruokiin todella ihanan hiillokon maun. Täytä pesä briketeillä tai isoilla hiilipaloilla. Laita sekaan sytykepaloja. Muistathan ettei sytytykseen saa käyttää minkäänlaisia sytytysnesteitä. Sytytä sytykepalat ja anna hetki palaa, jonka jälkeen sulje kansi. Ylä- että alaräppänät pitää kokoajan olla vähän auki, lämmitä grilli haluttuun lämpötilaan (160'c-180'c). Tarkkaile lämpötilaa ja jos lämmöt lähtevät nousemaan liian korkeaksi tukahduta sulkemalla räppänät hetkeksi. Kun avaat kantta muista avata sitä alkuun ihan vähän. Jotta ilma pääsee grilliin tasaisesti ja hitaasti, ylä- ja alaräppänät eivät missään nimessä saa olla kiinni, kun avaat kannen muutoin leimahtaa. Grillauksen jälkeen Kamadoa ei saa puhdistaa sisäpuolelta minkäänlaisilla puhdistusaineilla, vain vettä saa käyttää. Seinät ovat niin huokoiset ja imevät kaikki nesteet, jolloin Kamado voi haljeta. Jos grilliin tarttuu liikaa nokea, poista hiilijämät teräsharjalla tai nokikoukulla ennen seuraavaa käyttökertaa.


Burgerpihvit:
1 sipuli -> silppua
½ tl mustapippurijauhetta

500g naudan paistijauhelihaa
1½ tl suolaa
1 rkl soijaa
1 rkl savuchilikastiketta (Poppamies)


Pinnalle:
Burger & ribs rubia (Poppamies)
Cheddar siivut (Jukolan Juusto)


1. kuullota tilkassa voita silputut sipulit ja mustapippurijauhe ja kaada kulhoon
2. jonka jälkeen lisää kulhoon jauheliha ja loput mausteet ja vaivaa hetki massaa 
3. jaa massa viiteen osaan ja taputtele litteiksi
4. paista pihvit Cello hiiligrillissä
5. lisää juusto siivut jokaisen pihvin päälle, kun saat paistettua toisen puolen ensin kypsäksi
6. kasaa hampparit ja nauti


Hampurilaissämpylät:
3 dl vettä

1 pss. kuivahiivaa
5 rkl öljyä
1½ tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl siirappia
n.8 dl vehnäjauhoja

1. sekoita veteen kuivahiiva, öljy, suola ja siirappi 
2. lisää jauhot vähän kerralla ja vaivaa yleiskoneella n. 10 minuuttia
3. jaa taikina tämän jälkeen 8 tai 16 osaan 
4. leivo heti sämpylöiksi
5. laita sämpylät peltille leivinpaperin päälle
6. kohota sämpylöitä 1h 
7. sekoita kupissa kananmuna ja sudi varovasti kohonneet sämpylät ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
8. paista uunissa 225'c n. 15 minuuttia

Väliin:
Tervalöökiä (Kujalan tilan)























Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful