perjantai 9. elokuuta 2019

Rustiikkisen rouhea ja rapea galette myös gluteenittomana





Rustiikkisen rouhea ja rapea galette on ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle. Näitä voi tehdä joko suolaisena tai makeana ja täytettä voi helposti muokata omien mieltymyksien mukaan. Tein myös tuollaisia söpöjä pieniä galetteja, jotka ovat loistava tarjottava illanistujaisissa tai ottaa mukaan vaikka piknikille. Aloita kesäkurpitsojen paistamisella, jonka jälkeen voit tehdä täytteen ja pohjan tein viimeisenä.



1 kesäkurpitsa
myllystä suolaa
myllystä pippuria

1. pilko ohuiksi siivuiksi kesäkurpitsa
2. lado ne peltille vieri viereen ja kuivaa talouspaperilla
3. pyöräytä myllystä pinnalle suolaa ja mustapippuria
4.paista uunissa 200'c noin 10 minuuttia

täyte:
400g valkokaalta
2 valkosipulin kynttä
1 kevät sipuli varsineen (tai 2 salottisipulia)
1 pss. (180g) suikalejuureksia tai mieleisesi juures/kasvispussi
2 rkl punasipulihilloketta
3 rkl teriyaki kastiketta
150g ranskankermaa
80g chili cheddaria -> kuutioi 
tilkka öljyä

1. suikaloi kaali ohueksi suikaleeksi 
2. hienonna sipuli
3. kuullota kaali ja sipulit tilkassa öljyä noin 10 minuutin ajan
4. kuullota myös suikalejuurekset
5. sekoita kaikki täytteen aineet keskenään



pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl paprikajauhetta
2tl kuivattua rosmariiniä, timjamia tai basilikaa
½ tl suolaa

100g pehmeitä voikuutioita

2 dl kolmen sipulin kermaa
2 dl cheddaria raasteena

voiteluun:
kanamuna

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää pehmeät voikuutiot ja nypi 
3. lisää kerma ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
4. kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi (hieman jauhoja apuna käyttäen)
5. lisää jäähtynyt täyte pohjan päälle jättäen reunoille reilusti tilaa jonne ei täytettä levitetä
6. kännä reunat joissa ei ole täytettä täytteen päälle (voit käyttää leivinpaperia apuna, nostamalla sen avulla reunaa täytteen päälle)
7. voitele reuna kananmunalla
8. paista uunissa 200'c noin 30 minuuttia


Gluteenittomana:

1 kesäkurpitsa
myllystä suolaa
myllystä pippuria

1. pilko ohuiksi siivuiksi kesäkurpitsa
2. lado ne peltille vieri viereen ja kuivaa talouspaperilla
3. pyöräytä myllystä pinnalle suolaa ja mustapippuria
4.paista uunissa 200'c noin 10 minuuttia

täyte:
400g valkokaalta
2 valkosipulin kynttä
1 kevät sipuli varsineen (tai 2 salottisipulia)
1 pss. (180g) suikalejuureksia tai mieleisesi juures/kasvispussi
2 rkl punasipulihilloketta
3 rkl gluteenitonta teriyakikastiketta
150g ranskankermaa
80g chili cheddaria -> kuutioi 
tilkka öljyä

1. suikaloi kaali ohueksi suikaleeksi 
2. hienonna sipuli
3. kuullota kaali ja sipulit tilkassa öljyä noin 10 minuutin ajan
4. kuullota myös suikalejuurekset
5. sekoita kaikki täytteen aineet keskenään



pohja:
2 dl Viljatuotteen tummaa täysjyvä riisijauhoja
2dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2 tl kuivattua rosmariiniiä, timjamia tai basilikaa
2 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa

100g pehmeitä voikuutioita

2 dl kolmen sipulin kermaa
2 dl cheddaria raasteena

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää pehmeät voikuutiot ja nypi 
3. lisää kerma ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
4. kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi (hieman jauhoja apuna käyttäen)
5. lisää jäähtynyt täyte pohjan päälle jättäen reunoille reilusti tilaa jonne ei täytettä levitetä
6. kännä reunat joissa ei ole täytettä täytteen päälle (voit käyttää leivinpaperia apuna, nostamalla sen avulla reunaa täytteen päälle)
7. voitele reuna kananmunalla
8. paista uunissa 200'c noin 30 minuuttia













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful