Rustiikkisen rouhea ja rapea galette on ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle. Näitä voi tehdä joko suolaisena tai makeana ja täytettä voi helposti muokata omien mieltymyksien mukaan. Tein myös tuollaisia söpöjä pieniä galetteja, jotka ovat loistava tarjottava illanistujaisissa tai ottaa mukaan vaikka piknikille. Aloita kesäkurpitsojen paistamisella, jonka jälkeen voit tehdä täytteen ja pohjan tein viimeisenä.
1 kesäkurpitsa
myllystä suolaa
myllystä pippuria
1. pilko ohuiksi siivuiksi kesäkurpitsa
2. lado ne peltille vieri viereen ja kuivaa talouspaperilla
3. pyöräytä myllystä pinnalle suolaa ja mustapippuria
4.paista uunissa 200'c noin 10 minuuttia
täyte:
400g valkokaalta
2 valkosipulin kynttä
1 kevät sipuli varsineen (tai 2 salottisipulia)
250g wok vihanneksia
2 rkl kirsikkahilloa
3 rkl teriyaki kastiketta
150g ranskankermaa
80g chili cheddaria -> kuutioi
tilkka öljyä
1. suikaloi kaali ohueksi suikaleeksi
2. hienonna sipuli
3. kuullota kaali ja sipulit tilkassa öljyä noin 10 minuutin ajan
4. kuullota myös suikalejuurekset
5. sekoita kaikki täytteen aineet keskenään
pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
100g pehmeitä voikuutioita
2 dl kolmen sipulin kermaa
2 dl cheddaria raasteena
voiteluun:
kanamuna
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää pehmeät voikuutiot ja nypi
3. lisää kerma ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
4. kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi (hieman jauhoja apuna käyttäen)
5. lisää jäähtynyt täyte pohjan päälle jättäen reunoille reilusti tilaa jonne ei täytettä levitetä
6. kännä reunat joissa ei ole täytettä täytteen päälle (voit käyttää leivinpaperia apuna, nostamalla sen avulla reunaa täytteen päälle)
7. voitele reuna kananmunalla
8. paista uunissa 200'c noin 30 minuuttia
Gluteenittomana:
1 kesäkurpitsa
myllystä suolaa
myllystä pippuria
1. pilko ohuiksi siivuiksi kesäkurpitsa
2. lado ne peltille vieri viereen ja kuivaa talouspaperilla
3. pyöräytä myllystä pinnalle suolaa ja mustapippuria
4.paista uunissa 200'c noin 10 minuuttia
täyte:
400g valkokaalta
2 valkosipulin kynttä
1 kevät sipuli varsineen (tai 2 salottisipulia)
1 pss. (180g) suikalejuureksia tai mieleisesi juures/kasvispussi
2 rkl punasipulihilloketta
3 rkl gluteenitonta teriyakikastiketta
150g ranskankermaa
80g chili cheddaria -> kuutioi
tilkka öljyä
1. suikaloi kaali ohueksi suikaleeksi
2. hienonna sipuli
3. kuullota kaali ja sipulit tilkassa öljyä noin 10 minuutin ajan
4. kuullota myös suikalejuurekset
5. sekoita kaikki täytteen aineet keskenään
pohja:
2 dl Viljatuotteen tummaa täysjyvä riisijauhoja
2dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2 tl kuivattua rosmariiniiä, timjamia tai basilikaa
2 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
100g pehmeitä voikuutioita
2 dl kolmen sipulin kermaa
2 dl cheddaria raasteena
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää pehmeät voikuutiot ja nypi
3. lisää kerma ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
4. kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi (hieman jauhoja apuna käyttäen)
5. lisää jäähtynyt täyte pohjan päälle jättäen reunoille reilusti tilaa jonne ei täytettä levitetä
6. kännä reunat joissa ei ole täytettä täytteen päälle (voit käyttää leivinpaperia apuna, nostamalla sen avulla reunaa täytteen päälle)
7. voitele reuna kananmunalla
8. paista uunissa 200'c noin 30 minuuttia
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti