Tämä pastakastike taipuu pastojen lisäksi moneen, pizzan pohjaan kastikkeeksi, loistava quesadillojen väliin, lämpöisten leipien päälle, keittoihinkin joskus laitan makua tuomaan, ihan mielikuvitus vain rajana... Juurekset keitetään öljyssä ja ennen soseuttamista öljyä otetaan noin puolet pois, mutta ehdottomasti kannattaa säästää pois otettu öljy. Voit sitten normi öljyn tavoin paistaa paistinpannulla esimerkiksi broileria tms. ja sulla on pannulla sitten herkullinen makuöljy valmiina. Säilytän makuöljyä jääkaapissa. Tämä on niin hyvää,että lusikoin pelkkää kastiketta aina monta lusikallista nassuun, kun saan satsin tehtyä 😛 Tästä satsista tulee aina iso määrä, mutta tätä pastakastiketta voi hyvin myös pakastaa. Itse annostelen kerta annonrasioihin ja pakastan ne niissä, on sitten näppärää ottaa aina yhden ruoan verran edellisenä iltana sulaamaan jääkaappiin kastiketta.
1,1 kg porkkanoita
500g sipulia
puntti tuoretta basilikaa
7 dl öljyä
5 tl grillimaustetta (Santa Maria + soseuttamisen yhteydessä 2 tl lisää)
½ mustapippurijauhetta (+ soseuttamisen yhteydessä 1 tl lisää)
1 tl himalajan hienoa suolaa
1 litra paseerattua tomaattia
Pastakastikkeen valmistus:
1. kuori ja pilko juurekset
2. keitä juurekset, basilika, 5 tl grillimaustetta ja ½tl mustapippurijauhetta öljyssä hiljolleen välillä sekoittaen
3. kun juurekset ovat kypsia, valuuta öljyä 4 dl pois (ota öljy talteen)
4. lisää paseerattu tomaatti joukkoon ja lisää vielä 2tl grillimaustetta ja 1tl mustapippurijauhetta
5. soseuta sauvasekoittajalla sileäksi
6. jäähdytä ja pakasta osa/laita jääkaappiin
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti