Nämä ovat niin hyviä, että näitä ahmisi vaikkei olisi nälkäkään. Nämä perunat sopivat ranskalaisten tai uuniperunan tapaan lisukkeeksi mille ruoalle vain, pihville, lihapullille, broilerinfileelle, uunimakkaralle ihan minkä kaveriksi vain. Ovat erittäin helppoja tehdä, nimensä mukaisesti keitetyt perunat litistetään kuumina, sivellään voisulalla, maustetaan ja paistetaan rapeiksi uunissa. Jauhoinen peruna sopii parhaiten. Perunat kannattaa litistää ihan reilusti litteiksi, mutta varo kuitenkin käyttämästä liikaa voimaa, ettei ne ihan muussiksi mene. Alkuperäinen idea näille lyttyperunoille taitaa olla kanadalais kokki Laura Calderin.
Valmistusaika: noin 50 minuuttia
Ohjeesta tulee neljä annosta
Raaka-aineet:
800g perunoita
120g voisulaa
2 1/4 tl ranskanperunamaustetta
Lyttyperunoiden valmistus:
1. pese perunat hyvin, mutta älä kuori
2. keitä perunat kypsiksi
3. kuumenna uuni 250 asteiseksi
4. nosta perunat pois vedestä ja kuivaa ne huolella (jos keitit perunat höyrykattilalla ei perunoita tarvitse kuivata)
5. kippaa perunat leivinpaperin päälle peltille
6. litistä perunat kattilalla painamalla ne litteiksi
7. valele litistyneet perunat voisulalla
8. ripottele pintaan ranskanperunamauste
9. laita pelti uuniin ja paista 250 asteessa 30-40 minuuttia (perunoiden paksuudesta riippuen)
Vinkit:
- jos perunoita jää voit hyvin seuraavana päivänä lämmittää ne uudeelleen uunissa 250 asteessa 10 minuuttia
- kannattaa valita mahdollisimman pieniä perunoita
- voit keittää perunat jo edellisenä päivänäkin, kun litistät perunat vain kuumina ja sen jälkeen laitat jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää, valelet sitten voisulalla ja maustat ranskanperunamausteella ja paistat
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti