30.10.2014

Porkkana-kukkakaalisosekeitto


Olen sosekeittojen ystävä ja halusin kokeilla nyt vaihteeksi kukkakaalesta ja porkkanasta. Oli kyllä hyvää. Jätin sosekeiton tarkoituksella paksuhkoksi, koska itse tykkään ettei tarvii ihan pillillä imeä sitä lautaselta ;)

600 g tuore kukkakaalta
300 g tuore porkkanoita
3 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
30 g koskenlaskijan voimas sulatejuustoa
1 kasvis fondue
1 tl herbamare orginal yrttisuolaa
ripaus grillimaustetta
tilkka keitinlientä

Höyrykattilassa höyrytin porkkanat ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Ja kukkakaalet ja isot sipuli lohkot keittelin erikseen. Kunnes kukkakaali ja porkkanat ovat kypsiä, ota keitinliemi talteen ja soseuta keitto. Lisää lopuksi kasvisfondue, yrttisuola ja sulatejuusto sekä haluamasi verran keitin lientä. Grillimausteen lisäsin ihan lopuksi, eli laita varovasti ja maistele välillä ettei mene liikaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful