Jääkaapissa oli ylimääräistä kermaviiliä joka piti jonnekkin tunkea sekä ensimmäistä vuotta sain raparpereistä satoa. Nooh yhden piirakan verran tosin, mutta parempi sekin kuin ei mitään :D ;) Helppo ohje tehdä ei tarvitse vaahdotella, kaikki aineet astiaan sekaisin ja uuniin :)
Pohja:
100g voisulaa
1½dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1dl piimää
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja lisää voideltuun ja korppuhauhotettuun vuokaan (26cm halk.)
Päälle:
5dl pilkottuja raparperipaloja
2prk. kermaviiliä
1dl fariinisokeria
1rkl perunajauhoja
Kaada raparperipalat pohjan päälle. Sekoita kermaviilit, sokeri ja perunajauhot keskenään ja lisää raparperien päälle. Paista 180'c n.40min. Anna jaahtyä ja leikkaa paloiksi.
Kiitos hyvästä ohjeesta, juuri noita löytyy minultakin, joten kokeiluun meneekin :)
VastaaPoistaKiva kuulla Sirkka :)
VastaaPoista