22.8.2017

Mustaherukka-suklaakakku






Tässä sellainen makupari, joka toimii loistavasti. 
Jopa mustaherukkaa inhoavat ystäväni ihastuivat tähän kakkuun. 
Ehdottomasti suosittelen! 
Ohjeen olen joskus kauan aikaa sitten löytänyt Yhteishyvästä.

Pohja:
130g voita
1½dl maitoa
4rkl tummaa kaakaota
2 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja (Myllärin)
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Kostutus:
n. 3/4 dl mehua

1. vaahdota kananmunat ja sokeri

2. sekoita keskenään voisula, maito ja kaakao ja lisää vaahtoon
3. sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää vaahtoon
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 28cm irtopohjavuokaan 
5. paista 175'c n.40min tai kunnes kypsää. 
6. jäähdytä pohja
7. pese reuna ja voitele reuna voilla, niin saat kauniin reunan, kun kakku on hyytynyt
8. kostuta pohja esim. mustaherukkamehulla (muutkin kostukkeet käy) 
9. kaada mustaherukkatäyte ja laita jääkaappiin hyytymään
10. Koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla


Mustaherukkatäyte:

3dl mustaherukkaa soseena (tarvitset 5½dl tuoreita mustaherukoita, jotka painelet sihvilän läpi)
200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
1dl sokeria
2tl aitoa  vaniljasokeria

4tl liivatejauhetta
½dl vettä

1. vaahdota kerma, sokerit ja tuorejuusto 

2. lisää mustaherukkasose
3. maistele ja tarvittaessa laita lisää vaniljasokeria 
4. lämmitä vesi ja liivatejauhe, mutta älä keitä! 

Vinkki:
* käyttämäni dr. oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä.



10 kommenttia :

  1. Anonyymi14.16

    Jos liivatejauheen korvaa liivatelehdellä, montako näitä pitäisi laittaa täytteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni dr. oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä

      Poista
  2. Anonyymi9.31

    Upea kakku! Tämä menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. :) Kuinka tiivis juustokakusta tulee tuolla liivatemäärällä? Kestäisikö liivatteen määrää vähentää, ilman että rakenne kärsii? -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heidi! Kaunis kiitos :) Ei tule täytteestä liian tiivistä tuolla liivate määrällä ja en vähentäisi liivatteen määrää :)

      Poista
  3. Anonyymi7.04

    Hei, miten olet saanut nuo kauniin väriset reunat pursotuksiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Pursotuspussiin olen hammastikulla vetänyt kolme pastaväri raitaa :)

      Poista
  4. Anonyymi12.53

    Hei,
    Miten voisin tuon pohjan tehdä gluteenittomana? Aivan ihanalta kuulostaa ohje.
    Terveisin Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä mulla onkin testauksessa seuraavana :)

      Poista
  5. Ihana blogi ja hyviä ohjeita siulla! :) Linkitin sinut oman blogini seuratut-listalle :)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful